bewaar
Gevuld ei als paaskuiken
Gevuld ei als paaskuiken
bewaar

Gevuld ei als paaskuiken

Het klassieke gevulde eitje toveren we om tot echte paaseitjes: in de vorm van kuikentjes.

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

middelgrote eieren

3 el

mayonaise

1 tl

kerriepoeder

½ el

dijonmosterd

8

rozijnen

1

grote winterpeen

¼ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • spuitzak

Het klassieke gevulde eitje toveren we om tot echte paaseitjes: in de vorm van kuikentjes.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2

Snijd de gekookte eitjes zigzaggend doormidden en verwijder met een theelepel het eigeel. Snijd ½ cm van de onderkant van het ei zodat het straks stevig blijft staan.

3

Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de mayonaise, kerriepoeder, mosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep in de spuitzak. Vul de onderste helften van de eitjes hiermee, dek af met de bovenkant.

4

Maak oogjes van halve rozijntjes. Snijd plakjes van ½ cm van de winterpeen voor de onderkant van het ei. Maak pootjes door de plakjes aan 1 kant zigzaggend in te snijden. Snijd snaveltjes van de rest van de winterpeen. Leg de plakjes winterpeen met pootjes onder de gevulde eitjes. Zo blijven ze stevig staan.

5

Leg de tuinkers als gras op een schaal. Serveer de kuikens op de tuinkers.

tip

kookstaptipZigzaggend snijden is best een precies werkje. Laat dit door een volwassene doen of halveer de eitjes recht i.p.v. zigzaggend.