Ge­vuld ei als paas­kui­ken

Het klassieke gevulde eitje toveren we om tot echte paaseitjes: in de vorm van kuikentjes.

(4) waardeer
ontbijt Het klassieke gevulde eitje toveren we om tot echte paaseitjes: in de vorm van kuikentjes. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • spuitzak

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  2. Snijd de gekookte eitjes zigzaggend doormidden en verwijder met een theelepel het eigeel. Snijd ½ cm van de onderkant van het ei zodat het straks stevig blijft staan.
  3. Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de mayonaise, kerriepoeder, mosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep in de spuitzak. Vul de onderste helften van de eitjes hiermee, dek af met de bovenkant.
  4. Maak oogjes van halve rozijntjes. Snijd plakjes van ½ cm van de winterpeen voor de onderkant van het ei. Maak pootjes door de plakjes aan 1 kant zigzaggend in te snijden. Snijd snaveltjes van de rest van de winterpeen. Leg de plakjes winterpeen met pootjes onder de gevulde eitjes. Zo blijven ze stevig staan.
  5. Leg de tuinkers als gras op een schaal. Serveer de kuikens op de tuinkers.

kookstaptip:

Zigzaggend snijden is best een precies werkje. Laat dit door een volwassene doen of halveer de eitjes recht i.p.v. zigzaggend.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Gevuld ei als paaskuiken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vuld ei als paas­kui­ken

1
1
  • 8 middelgrote eieren

Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.

2
2

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.

3
3

Snijd de gekookte eitjes zigzaggend doormidden en verwijder met een theelepel het eigeel.

4
4

Snijd ½ cm van de onderkant van het ei zodat het straks stevig blijft staan.

5
5
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ el dijonmosterd

Prak het eigeel in een kom met een vork en meng met de mayonaise, kerriepoeder, mosterd, peper en eventueel zout tot een glad mengsel. Schep in de spuitzak.

6
6

Vul de onderste helften van de eitjes hiermee, dek af met de bovenkant.

7
7
  • 8 rozijnen
  • 1 grote winterpeen

Maak oogjes van halve rozijntjes. Snijd plakjes van ½ cm van de winterpeen voor de onderkant van het ei.

8
8

Maak pootjes door de plakjes aan 1 kant zigzaggend in te snijden. Snijd snaveltjes van de rest van de winterpeen.

9
9

Leg de plakjes winterpeen met pootjes onder de gevulde eitjes. Zo blijven ze stevig staan.

10
10
  • ¼ bakje tuinkers

Leg de tuinkers als gras op een schaal. Serveer de kuikens op de tuinkers.

kookstaptip:

Zigzaggend snijden is best een precies werkje. Laat dit door een volwassene doen of halveer de eitjes recht i.p.v. zigzaggend.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.