bewaar
Quesadilla’s met zwartebonenpuree & maissalade
Quesadilla’s met zwartebonenpuree & maissalade
bewaar

Quesadilla’s met zwartebonenpuree & maissalade

Zo Mexicaans als het maar zijn kan.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

zwarte bonen in blik

3 el

arachideolie

2½ el

Mexicaanse bonenkruiden

1

limoen

150 g

cheddar

8

tortillawraps

125 g

crème fraîche

1

sjalot

1

jalapeñopeper

300 g

mais in blik

300 g

gesneden rodekool

Zo Mexicaans als het maar zijn kan.

Aan de slag

1

Spoel de bonen af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit ⅓ van de de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de bonen met ⅘ van de Mexicaanse bonenkruiden, peper en eventueel zout 4 min. op middelhoog vuur. Doe in een kom en prak met de achterkant van een lepel tot puree.

2

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen, pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de rest van de olie, de rest van de Mexicaanse bonenkruiden, het limoenrasp en het limoensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Rasp de cheddar. Bestrijk de helft van de tortilla’s met de crème fraîche en verdeel de bonenpuree en cheddar erover. Dek af met de rest van de tortilla’s. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en leg in elke pan een quesadilla. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 2 quesadilla’s.

4

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Spoel de mais af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de sjalot, jalapeñopeper en mais met de rodekool en dressing.

5

Snijd de quesadilla’s in kwarten en serveer met de maissalade en limoenpartjes.