Sou­vlaki

Een spiesje op z'n tijd lusten we wel!

(1) waardeer
grieks bijgerecht Een spiesje op z'n tijd lusten we wel! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp
  • vershoudfolie
  • 8 satéprikker 20 cm
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade. Snijd het vlees in blokjes van 2 à 3 cm en doe in een kom.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Meng het citroenrasp en -sap (ca. 3 el, per 4 personen) met het vlees, de knoflook, oregano, het zout, zwarte peper en olie in de kom. Zorg dat alles goed bedekt is. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
  3. Laat ondertussen de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de souvlaki ca. 8 min. Keer halverwege.

bereidingstip:

Marineer het vlees een dag van tevoren voor extra malsheid.

variatietip:

Bereid de spiesjes op een barbecue voor extra smaak. Houd dezelfde tijden aan.

combinatietip:

Lekker met pitabroodjes of platbrood en een yoghurtsaus zoals tzatziki. Het recept is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 0 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020

Souvlaki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sou­vlaki

1
1
  • 700 g scharrel varkensschouderkarbonade

Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonade.

2
2

Snijd het vlees in blokjes van 2 à 3 cm en doe in een kom.

3
3
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 2 el gevriesdroogde oregano
  • ½ tl zeezout
  • 5 el milde olijfolie

Meng het citroenrasp en -sap (ca. 3 el, per 4 personen) met het vlees, de knoflook, oregano, het zout, zwarte peper en olie in de kom. Zorg dat alles goed bedekt is.

5
5

Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

6
6

Laat ondertussen de satéprikkers 30 min. weken in water, zodat ze niet verbranden.

7
7

Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de souvlaki ca. 8 min. Keer halverwege.

bereidingstip:

Marineer het vlees een dag van tevoren voor extra malsheid.

variatietip:

Bereid de spiesjes op een barbecue voor extra smaak. Houd dezelfde tijden aan.

combinatietip:

Lekker met pitabroodjes of platbrood en een yoghurtsaus zoals tzatziki. Het recept is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.