Lin­zen­sa­la­de met ge­roos­ter­de peen, cho­ri­zo & boe­ren­kool

De frisse yoghurtdip met verse munt en de grofgehakte amandelen maken dit gerecht helemaal af.

(10) waardeer
hoofdgerecht De frisse yoghurtdip met verse munt en de grofgehakte amandelen maken dit gerecht helemaal af. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het loof van de bospeen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Snijd elke ui in 6 parten. Meng de olie met de paprikapoeder en schep de groente ermee om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de linzen in 12 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant. Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten.
  4. Snijd de tenen knoflook fijn en hak de amandelen grof. Bak de boerenkool en knoflook 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
  5. Doe de helft van de munt met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
  6. Meng de linzen met de geroosterde groente door de boerenkool en breng op smaak met peper. Verdeel over borden. Bestrooi met de amandelen, de rest van de muntblaadjes en verdeel de chorizo erover. Serveer met de muntyoghurt.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 3 2020

Linzensalade met geroosterde peen, chorizo & boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met ge­roos­ter­de peen, cho­ri­zo & boe­ren­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 600 g geschilde bospenen
  • 2 Biologische rode uien

Snijd het loof van de bospeen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Snijd elke ui in 6 parten.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 g gerookte paprikapoeder

Meng de olie met de paprikapoeder en schep de groente ermee om.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 200 g valle del sole gedroogde linzenmix

Kook ondertussen de linzen in 12 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

6
6
  • 100 g chorizoblokjes

Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant.

7
7

Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten.

8
8
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g ongezouten amandelen
  • 300 g boerenkool

Snijd de tenen knoflook fijn en hak de amandelen grof. Bak de boerenkool en knoflook 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.

9
9
  • 7½ g verse munt
  • 170 g Griekse yoghurt

Doe de munt met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

10
10

Meng de linzen met de geroosterde groente door de boerenkool en breng op smaak met peper.

11
11
  • 7½ g verse munt

Verdeel over borden. Bestrooi met de amandelen, de rest van de muntblaadjes en verdeel de chorizo erover. Serveer met de muntyoghurt.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.