Linzensalade met geroosterde peen, chorizo & boerenkool

De frisse yoghurtdip met verse munt en de grofgehakte amandelen maken dit gerecht helemaal af.

460 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het loof van de bospeen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Snijd elke ui in 6 parten. Meng de olie met de paprikapoeder en schep de groente ermee om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

  2. Kook ondertussen de linzen in 12 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant. Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten.

  4. Snijd de tenen knoflook fijn en hak de amandelen grof. Bak de boerenkool en knoflook 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.

  5. Doe de helft van de munt met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

  6. Meng de linzen met de geroosterde groente door de boerenkool en breng op smaak met peper. Verdeel over borden. Bestrooi met de amandelen, de rest van de muntblaadjes en verdeel de chorizo erover. Serveer met de muntyoghurt.

  • algemeenDit is een Allerhande Box recept.
  • dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Linzensalade met geroosterde peen, chorizo & boerenkool

De frisse yoghurtdip met verse munt en de grofgehakte amandelen maken dit gerecht helemaal af.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel