Vi­tel­lo-ton­na­to­rol­le­tjes

(1) waardeer
italiaans voorgerecht 24 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • staafmixer met hoge beker
  • 24 satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de tonijn, ansjovis, mayonaise, het citroensap en -rasp in een hoge de hoge beker en pureer tot een gladde saus. Breng de tonijnsaus op smaak versgemalen zwarte peper en meng de kappertjes erdoor.
  2. Bestrijk de tortillawraps met de tonijnsaus en verdeel daar de plakjes fricandeau over. Verdeel er wat rucola over en rol strak op. Snijd 1 cm de zijkanten eraf en snijd in plakken van 2½ cm. Steek in elk rolletjes een prikker.

variatietip:

Dit recept kun je ook maken met varkensfricandeau dan heet het ‘maiale tonnato’

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 120 mg
Tags
Ook te zien in
December 2019

Vitello-tonnatorolletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vi­tel­lo-ton­na­to­rol­le­tjes

1
1
  • 2 ansjovisfilets in olie in blik
  • 160 g tonijnstukken in olijfolie
  • ½ citroen

Laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 2 el mayonaise

Doe de tonijn, ansjovis, mayonaise, het citroensap en -rasp in een hoge de hoge beker en pureer tot een gladde saus.

3
3
  • 2 el kappertjes

Breng de tonijnsaus op smaak versgemalen zwarte peper en meng de kappertjes erdoor.

4
4
  • 4 tortillawraps
  • 125 g kalfsfricandeau

Bestrijk de tortillawraps met de tonijnsaus en verdeel daar de plakjes fricandeau over.

5
5
  • 30 g rucolasla

Verdeel er wat rucola over en rol strak op. Snijd 1 cm de zijkanten eraf en snijd in plakken van 2½ cm. Steek in elk rolletjes een prikker.

variatietip:

Dit recept kun je ook maken met varkensfricandeau dan heet het ‘maiale tonnato’

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.