Ge­roos­ter­de aard­ap­pe­len uit de oven

Een echte allemansvriend, dit bijgerecht. Het past bij vlees, gevogelte en vis. En de volgende dag bak je de leftovers gewoon lekker op!

(3) waardeer
bijgerecht Een echte allemansvriend, dit bijgerecht. Het past bij vlees, gevogelte en vis. En de volgende dag bak je de leftovers gewoon lekker op! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, halveer en kook 7 min. in water met eventueel zout. Giet af, doe terug in de pan en schud flink zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.
  2. Smelt de boter samen met de olie in een pan. Schep om met de aardappelen, de ongepelde tenen knoflook en de takjes rozemarijn. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Rooster de aardappelen in het midden van de oven in ca. 40 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om. Verwijder de rozemarijn en de knoflook.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelen maximaal 1 dag van tevoren koken. Laat ze na het schudden afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen en ga verder met stap 2.

combinatietip:

Lekker bij kalkoen, rollade of côte de boeuf.

serveertip:

Knijp de inhoud uit de geroosterde tenen knoflook en meng met wat mayonaise of crème fraîche voor een dip bij de aardappelen.

bewaartip:

Aardappelen over? Je kunt ze de dag erna opbakken in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 40 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde aardappelen uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de aard­ap­pe­len uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg pommes gourmandine

Schil de aardappelen, halveer en kook 7 min. in water met eventueel zout.

3
3

Giet af, doe terug in de pan en schud flink zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.

4
4
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 2 el milde olijfolie

Smelt de boter samen met de olie in een pan.

5
5
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes verse rozemarijn

Schep om met de aardappelen, de ongepelde tenen knoflook en de takjes rozemarijn.

6
6

Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Rooster de aardappelen in het midden van de oven in ca. 40 min. goudgeel en gaar.

8
8

Schep halverwege om. Verwijder de rozemarijn en de knoflook.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelen maximaal 1 dag van tevoren koken. Laat ze na het schudden afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen en ga verder met stap 2.

combinatietip:

Lekker bij kalkoen, rollade of côte de boeuf.

serveertip:

Knijp de inhoud uit de geroosterde tenen knoflook en meng met wat mayonaise of crème fraîche voor een dip bij de aardappelen.

bewaartip:

Aardappelen over? Je kunt ze de dag erna opbakken in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.