Pas­ta pes­to met kas­tan­je­cham­pig­nons, gei­ten­kaas & no­ten­pan­grat­ta­to

Supercombi: pesto met heerlijk verse pappardelle. De crunchy amandel-kruidentopping maakt dit pastagerecht echt af.

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Supercombi: pesto met heerlijk verse pappardelle. De crunchy amandel-kruidentopping maakt dit pastagerecht echt af. 2 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de amandelen grof. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de panko, tijm en amandelen in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg toe aan de panko en bak nog 2 min. mee (pangrattato). Neem van het vuur.
  2. Snipper ondertussen de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui en champignons met peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
  3. Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Giet af.
  4. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en schep samen met de pestosaus en pasta door de groente. Verdeel over borden, verdeel de geitenkaas in stukken erover en bestrooi met de notenpangrattato. Snijd de halve citroen in parten en serveer erbij.

variatietip:

Besmeer geroosterd brood met de rest van de pesto en verdeel er wat tomaatjes of mozzarella over.

Tip:

Pangrattato is een Italiaans mengsel met krokant gebakken broodkruim als basis. Heb je pangrattato over? Strooi het dan de volgende dag over een salade of gekookte groente.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2019

Pasta pesto met kastanjechampignons, geitenkaas & notenpangrattato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met kas­tan­je­cham­pig­nons, gei­ten­kaas & no­ten­pan­grat­ta­to

1
1
  • 25 g ongezouten amandelen

Hak de amandelen grof.

2
2
  • ½ el milde olijfolie
  • 50 g panko
  • 1 tl gedroogde tijm

Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko, tijm en amandelen in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 teen knoflook

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg toe aan de panko en bak nog 2 min. mee (pangrattato). Neem van het vuur.

4
4
  • 1 biologische ui
  • 250 g kastanjechampignons

Snipper ondertussen de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

5
5
  • ½ el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui en champignons met peper 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 100 g babyspinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

7
7
  • 250 g verse pappardelle all'uovo

Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Giet af.

8
8
  • 1 salade-uitje
  • 62½ g koelverse pestosaus verde

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en schep samen met de pestosaus en pasta door de groente.

9
9
  • 75 g geitenkaas blanc 50+

Verdeel over borden, verdeel de geitenkaas in stukken erover en bestrooi met de notenpangrattato.

10
10
  • ½ citroen

Snijd de halve citroen in parten en serveer erbij.

variatietip:

Besmeer geroosterd brood met de rest van de pesto en verdeel er wat tomaatjes of mozzarella over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.