Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met pas­ti­naak, spek­jes & pad­den­stoe­len

Stamp voor 2 personen, in een half uur op tafel.

(6) waardeer
hollands hoofdgerecht Stamp voor 2 personen, in een half uur op tafel. 2 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de pastinaak samen met de zoete aardappelblokjes en het bouillontablet in het water in 10 min. gaar Giet af en bewaar 200 ml kookvocht (per 2 personen).
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Scheur of snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en snijd de blaadjes van de salie fijn. Voeg de paddenstoelen en salie na 4 min. toe aan de spekjes. Roer regelmatig.
  3. Snijd de selderij fijn. Stamp de zoete aardappel samen met de pastinaak en selderij met de pureestamper tot een grove puree. Roer het kookvocht erdoor voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de stamppot over borden en verdeel de paddenstoelen en spekjes erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 77 g
    waarvan suikers 27 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.960 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 45-46

Zoete-aardappelstamppot met pastinaak, spekjes & paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met pas­ti­naak, spek­jes & pad­den­stoe­len

1
1
  • 400 g pastinaken

Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 450 g Aviko diepvries zoete aardappelblokjes
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1 liter water

Kook de pastinaak samen met de zoete aardappelblokjes en het bouillontablet in het water in 10 min. gaar

3
3

Giet af en bewaar 200 ml kookvocht (per 2 personen).

4
4
  • 175 g spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.

5
5
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 1 takje verse salie

Scheur of snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en snijd de blaadjes van de salie fijn.

6
6

Voeg de paddenstoelen en salie na 4 min. toe aan de spekjes. Roer regelmatig.

7
7
  • 20 g verse selderij

Snijd de selderij fijn. Stamp de zoete aardappel samen met de pastinaak en selderij met de pureestamper tot een grove puree.

8
8

Roer het kookvocht erdoor voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de stamppot over borden en verdeel de paddenstoelen en spekjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.