Ma­ca­ro­ni met ve­ge­ta­ri­sche Ge­hackt­bal­le­tjes

Lekker snel: in een kwartiertje aan tafel én ook nog eens vega.

(1) waardeer
hoofdgerecht Lekker snel: in een kwartiertje aan tafel én ook nog eens vega. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de mix voor roomsaus en het water toe en roer goed door. Verhit tot tegen de kook aan en zet het vuur dan uit. Voeg de macaroni toe en roer door. Breng op smaak met versgemalen peper.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de Gehacktballetjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  4. Verdeel de macaroni over diepe borden. Verdeel de Gehacktballetjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten en bosui.

variatietip:

In plaats van Gehacktballetjes kun je ook extra groente toevoegen, zoals kastanjechampignons, en een halfzacht-gekookt eitje.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 71 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2019 , Receptkaart 2019 week 45-46

Macaroni met vegetarische Gehacktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met ve­ge­ta­ri­sche Ge­hackt­bal­le­tjes

1
1
  • 300 g AH Biologisch macaroni grande

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 600 g Italiaanse roerbakgroente champignons
  • 400 g verse spinazie

Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

3
3
  • 37 g Knorr Natuurlijk Lekker tuinkruiden roomsaus mix
  • 250 ml water

Voeg de mix voor roomsaus en het water toe en roer goed door. Verhit tot tegen de kook aan en zet het vuur dan uit.

4
4

Voeg de macaroni toe en roer door. Breng op smaak met versgemalen peper.

5
5
  • 30 g saladepijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 170 g Vegetarische Slager Gehacktballetjes

Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de Gehacktballetjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.

7
7
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

8
8

Verdeel de macaroni over diepe borden. Verdeel de Gehacktballetjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten en bosui.

variatietip:

In plaats van Gehacktballetjes kun je ook extra groente toevoegen, zoals kastanjechampignons, en een halfzacht-gekookt eitje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.