Pompoensoep met vegetarische Gehacktballetjes
Soep met balletjes. Kom maar door!
Ingrediënten
4 personen
500 g
winterpeen
1
flespompoen
2 el
milde olijfolie
1 l
water
2
Knorr groentebouillontabletten
1 tl
Conimex sambal oelek
4
AH Biologisch robuust pompoen broodjes
170 g
Vegetarische Slager Gehacktballetjes
100 g
kruidenboter
Dit heb je nodig
staafmixer
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de penen. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de penen en pompoen in stukken van 2 cm.
Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de winterpeen en pompoen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 15 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met de sambal en voeg eventueel meer toe naar smaak.
Verdeel ondertussen de broodjes over een ovenrooster en bak ca. 7 min. in het midden van de oven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Gehacktballetjes in 5 min. rondom bruin.
Halveer de broodjes. Verdeel de soep over kommen en verdeel de Gehacktballetjes over de soep. Serveer met de broodjes en kruidenboter.
Pompoensoep met vegetarische Gehacktballetjes
Soep met balletjes. Kom maar door!

hoofdgerecht
null personen
720 kcal
30 min. bereiden
7 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de penen. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de penen en pompoen in stukken van 2 cm.
Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de winterpeen en pompoen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 15 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met de sambal en voeg eventueel meer toe naar smaak.
Verdeel ondertussen de broodjes over een ovenrooster en bak ca. 7 min. in het midden van de oven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Gehacktballetjes in 5 min. rondom bruin.
Halveer de broodjes. Verdeel de soep over kommen en verdeel de Gehacktballetjes over de soep. Serveer met de broodjes en kruidenboter.
variatietip: In plaats van vegetarische Gehacktballetjes kun je ook kikkererwten (blik 400 g) over de soep verdelen. Rooster eerst even op 200 ̊C ca. 30 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g winterpeen
1 flespompoen
2 el milde olijfolie
1 l water
2 Knorr groentebouillontabletten
1 tl Conimex sambal oelek
4 AH Biologisch robuust pompoen broodjes
170 g Vegetarische Slager Gehacktballetjes
100 g kruidenboter
Dit heb je nodig
staafmixer