Vis­oven­scho­tel met spi­na­zie, prei & rösti­top­ping

Je hebt 'm al in een kwartier in de oven, daarna heb je er geen omkijken mee naar.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 735 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(14) waardeer
hoofdgerecht Je hebt 'm al in een kwartier in de oven, daarna heb je er geen omkijken mee naar. 4 personen
4 14

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 1 min. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Meng de crème fraîche met de groente en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de pangasiusfilets in blokjes van 1 cm en bestrooi met de kruidenblend en eventueel zout.
  3. Verdeel de groente over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de vis erover en dek af met de rösti. Laat in ca. 35 min. in de oven goudgeel en gaar worden.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden verse peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 48 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 43-44

Visovenschotel met spinazie, prei & röstitopping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­oven­scho­tel met spi­na­zie, prei & rösti­top­ping

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g gesneden prei
  • 600 g verse spinazie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 1 min. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.

3
3
  • 200 g crème fraîche

Meng de crème fraîche met de groente en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 350 g verse pangasiusfilets
  • 1½ el Verstegen ocean blend voor vis

Snijd de pangasiusfilets in blokjes van 1 cm en bestrooi met de kruidenblend en eventueel zout.

5
5

Verdeel de groente over de bodem van de ovenschaal.

6
6
  • 1 kg gekruide rösti

Verdeel de vis erover en dek af met de rösti. Laat in ca. 35 min. in de oven goudgeel en gaar worden.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden verse peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.