bewaar
Traybake met winterpeen, krieltjes en worst
Traybake met winterpeen, krieltjes en worst
bewaar

Traybake met winterpeen, krieltjes en worst

In deze traybake rooster je wortel en aardappel, waardoor de zoetige smaak nog meer naar voren komt.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

winterpeen

500 g

krieltjes

3 el

milde olijfolie

2 tl

komijnzaad

225 g

runderchipolata

1 bosje

salade-ui

100 g

feta

1

sinaasappel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

In deze traybake rooster je wortel en aardappel, waardoor de zoetige smaak nog meer naar voren komt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpenen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grotere krieltjes. Verdeel de winterpeen en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het komijnzaad. Snijd elk worstje in 3 stukken en verdeel ook over de bakplaat. Bak het geheel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne ringetjes en verkruimel de feta. Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi met de salade-ui en feta. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven.