Tray­ba­ke met win­ter­peen, kriel­tjes en worst

In deze traybake rooster je wortel en aardappel, waardoor de zoetige smaak nog meer naar voren komt.

(5) waardeer
hoofdgerecht In deze traybake rooster je wortel en aardappel, waardoor de zoetige smaak nog meer naar voren komt. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpenen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grotere krieltjes. Verdeel de winterpeen en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het komijnzaad. Snijd elk worstje in 3 stukken en verdeel ook over de bakplaat. Bak het geheel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne ringetjes en verkruimel de feta. Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi met de salade-ui en feta. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 459 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 37 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Traybake met winterpeen, krieltjes en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke met win­ter­peen, kriel­tjes en worst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg winterpeen
  • 500 g krieltjes

Schil en snijd de winterpenen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grotere krieltjes.

3
3
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 tl komijnzaad

Verdeel de winterpeen en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het komijnzaad.

4
4
  • 225 g runderchipolata

Snijd elk worstje in 3 stukken en verdeel ook over de bakplaat. Bak het geheel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

5
5
  • 1 bosje salade-ui
  • 100 g feta

Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne ringetjes en verkruimel de feta.

6
6
  • 1 sinaasappel

Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi met de salade-ui en feta. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.