Kruid­no­ten met drie va­ri­a­ties

Sinterklaas tipt: 3 variaties op kruidnoten! Ga jij voor mango & sinaasappel? Of voor pecan-karamel... Mmm..

  • gebak
  • 8 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(0) waardeer
gebak Sinterklaas tipt: 3 variaties op kruidnoten! Ga jij voor mango & sinaasappel? Of voor pecan-karamel... Mmm.. 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de roomboter, basterdsuiker, speculaaskruiden, het bakmeel en zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk toe. Vorm een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak ze in de oven in ca. 12-15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

variatietip:

Hak 30 g gezouten pecannoten fijn. Doe 8 karamelbabbels (karamelsnoepjes met room) in een schone theedoek en sla met een zwaar voorwerp in kleine stukjes. Kneed de noten en karamelstukjes door het kruidnotendeeg vlak voordat je dit laat rusten in de koelkast. Maak de kruidnoten vervolgens zoals beschreven in stap 2. (hoeveelheden zijn per 8 personen)

variatietip:

Kneed 2 el hagelslag puur en 3 el rozijnen door het kruidnotendeeg vlak voordat je dit laat rusten in de koelkast. Maak de kruidnoten vervolgens zoals beschreven in stap 2. (hoeveelheden zijn per 8 personen)

variatietip:

Snijd 50 g gedroogde mango zeer fijn. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Kneed de mango en het sinaasappelrasp door het kruidnotendeeg vlak voordat je dit laat rusten in de koelkast. Maak de kruidnoten vervolgens zoals beschreven in stap 2. (hoeveelheden zijn per 8 personen)

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 38 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kruidnoten met drie variaties

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kruid­no­ten met drie va­ri­a­ties

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout

Kneed de roomboter, basterdsuiker, speculaaskruiden, het bakmeel en zout door elkaar.

3
3
  • 4 el halfvolle melk

Voeg lepel voor lepel de melk toe. Vorm een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

4
4

Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van 1 cm dik van.

5
5

Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje.

6
6

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.

7
7

Bak ze in de oven in ca. 12-15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

variatietip:

Hak 30 g gezouten pecannoten fijn. Doe 8 karamelbabbels (karamelsnoepjes met room) in een schone theedoek en sla met een zwaar voorwerp in kleine stukjes. Kneed de noten en karamelstukjes door het kruidnotendeeg vlak voordat je dit laat rusten in de koelkast. Maak de kruidnoten vervolgens zoals beschreven in stap 2. (hoeveelheden zijn per 8 personen)

variatietip:

Kneed 2 el hagelslag puur en 3 el rozijnen door het kruidnotendeeg vlak voordat je dit laat rusten in de koelkast. Maak de kruidnoten vervolgens zoals beschreven in stap 2. (hoeveelheden zijn per 8 personen)

variatietip:

Snijd 50 g gedroogde mango zeer fijn. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Kneed de mango en het sinaasappelrasp door het kruidnotendeeg vlak voordat je dit laat rusten in de koelkast. Maak de kruidnoten vervolgens zoals beschreven in stap 2. (hoeveelheden zijn per 8 personen)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.