Wor­tel­taart met gem­ber

Wortel en gember komen fantastisch samen in deze carrot cake.

  • gebak
  • 12 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(2) waardeer
gebak Wortel en gember komen fantastisch samen in deze carrot cake. 12 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 bakpapier
  • 2 springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
  • handmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkreukel 2 vellen bakpapier en bekleed de springvormen ermee. Hak de noten fijn. Rasp 400 g wortels fijn.
  2. Schil de gember en rasp fijn. Smelt de boter in een steelpan. Meng de geraspte wortel in een grote kom met de gember, eieren, karnemelk en 300 g suiker. Spatel de bloem samen met de bakpoeder, baksoda, kaneel en een mespunt zout door het wortelmengsel. Voeg de noten en gesmolten boter toe.
  3. Verdeel over de springvormen en bak in de oven in ca 30 min. gaar. Laat afkoelen. Breng ondertussen het water met de rest van de suiker aan de kook. Zet het vuur laag. Snijd met een kaasschaaf, rasp of mandoline de rest van de wortels in lange dunne linten. Doe de linten in de suikersiroop, breng aan de kook en kook 1 min. op laag vuur. Laat afkoelen tot je de linten vast kunt pakken. Haal uit de siroop en strijk met je vingers erlangs om de overtollige siroop te verwijderen. Leg op een taartrooster.
  4. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Klop de roomkaas met het sinaasappelrasp en de poedersuiker luchtig met een mixer. Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ⅓ van de roomkaas. Zet de andere taart er omgekeerd op, met de platte kant naar boven. Bestrijk de zijkanten en bovenkanten met de rest van de roomkaas. Decoreer de taart met de plakken wortel. Maak roosjes van de rest van de wortelplakken en leg deze samen met de blaadjes munt op de taart.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Worteltaart met gember

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­taart met gem­ber

1
1
  • 150 g ongezouten pecannoten
  • 400 g winterpeen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkreukel 2 vellen bakpapier en bekleed de springvormen ermee. Hak de noten fijn. Rasp de wortels fijn.

2
2
  • 8 cm verse gember
  • 250 g ongezouten roomboter
  • 3 middelgrote eieren
  • 80 ml karnemelk
  • 300 g kristalsuiker

Schil de gember en rasp fijn. Smelt de boter in een steelpan. Meng de geraspte wortel in een grote kom met de gember, eieren, karnemelk en suiker.

3
3
  • 350 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl gemalen kaneel

Spatel de bloem samen met de bakpoeder, baksoda, kaneel en een mespunt zout door het wortelmengsel. Voeg de noten en gesmolten boter toe.

4
4
  • 500 ml water
  • 500 g kristalsuiker

Verdeel over de springvormen en bak in de oven in ca 30 min. gaar. Laat afkoelen. Breng ondertussen het water met de rest van de suiker aan de kook.

5
5
  • 300 g winterpeen

Zet het vuur laag. Snijd met een kaasschaaf, rasp of mandoline de rest van de wortels in lange dunne linten.

6
6

Doe de linten in de suikersiroop, breng aan de kook en kook 10 min. op laag vuur. Laat afkoelen tot je de linten vast kunt pakken.

7
7

Haal uit de siroop en strijk met je vingers erlangs om de overtollige siroop te verwijderen. Leg op een taartrooster.

8
8
  • 1 sinaasappel
  • 400 g roomkaas
  • 50 g poedersuiker

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Klop de roomkaas met het sinaasappelrasp en de poedersuiker luchtig met een mixer.

9
9

Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ⅓ van de roomkaas. Zet de andere taart er omgekeerd op, met de platte kant naar boven.

10
10

Bestrijk de zijkanten en bovenkanten met de rest van de roomkaas.

11
11
  • 5 g verse munt

Decoreer de taart met de plakken wortel. Maak roosjes van de rest van de wortelplakken en leg deze samen met de blaadjes munt op de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.