bewaar
Rijstnoedels met biefstuk, peultjes & sugarsnaps
Rijstnoedels met biefstuk, peultjes & sugarsnaps
bewaar

Rijstnoedels met biefstuk, peultjes & sugarsnaps

Deze snelle maaltijd breng je op smaak met een zelfgemaakte Aziatische dressing van soja, sesamolie, gember en chili.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

rijstnoedels

2

gele paprika's

4 cm

AH Biologisch verse gember

2 tenen

knoflook

2 el

sojasaus

1 el

sesamolie

½ tl

chilivlokken

1 el

fijne kristalsuiker

4 el

arachideolie

4

biefstukken

400 g

peultjes, sugarsnaps, sperziebonen

25 g

wit sesamzaad

Dit heb je nodig

  • rasp

  • aluminiumfolie

  • wok

Deze snelle maaltijd breng je op smaak met een zelfgemaakte Aziatische dressing van soja, sesamolie, gember en chili.

Aan de slag

1

Breng een grote pan water aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de rijstnoedels toe en laat 3 min. wellen. Giet af en spoel koud in een vergiet.

2

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Schil en rasp de gember en snijd de tenen knoflook fijn.

3

Meng de gember met de knoflook, sojasaus, sesamolie, chilivlokken en suiker tot een dressing. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.

4

Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Dep de biefstukken droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de biefstukken 5 min. op hoog vuur, keer halverwege. Neem uit de pan, schenk ⅓ van de dressing erover en laat afgedekt rusten onder aluminiumfolie.

5

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de groente 3 min. op hoog vuur. Schep de noedels en de rest van de dressing erdoor en verwarm al omscheppend 2 min. op middelhoog vuur. Verdeel de noedels over kommen, snijd de biefstukken in plakjes en leg erop, schenk de achtergebleven marinade van de biefstukken erover en bestrooi met het sesamzaad.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.