bewaar
Flammkuchen met paddenstoelen en beenham
Flammkuchen met paddenstoelen en beenham
bewaar

Flammkuchen met paddenstoelen en beenham

Flammkuchen x herfst = de franse plaatpizza met paddenstoelen, uien en ham!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

diepvries tuinbonen

9 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

3

rode uien

200 g

crème fraîche

2 tl

gemalen nootmuskaat

400 g

paddenstoelen voor pasta

150 g

beenhamreepjes

20 g

verse selderij

1 el

azijn

2 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Flammkuchen x herfst = de franse plaatpizza met paddenstoelen, uien en ham!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tuinboontjes ontdooien. Leg de plakjes bladerdeeg in 3 rijen van 3 op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de plakjes elkaar iets overlappen en druk aan.

2

Snijd de uien in halve ringen. Meng de crème fraîche met de nootmuskaat. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn.

3

Bestrijk het deeg met de crème fraîche, maar laat een ½ cm van de rand vrij. Verdeel de ui, paddenstoelen en beenhamreepjes erover. Bak de flammkuchen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

4

Maak ondertussen de salade. Snijd de selderij fijn. Meng de azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de dressing door de selderij en tuinboontjes. Serveer bij de flammkuchen.