Flamm­küchen met pad­den­stoe­len en been­ham

Flammküchen x herfst = de franse plaatpizza met paddenstoelen, uien en ham!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(5) waardeer
hoofdgerecht Flammküchen x herfst = de franse plaatpizza met paddenstoelen, uien en ham! 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tuinboontjes ontdooien. Leg de plakjes bladerdeeg in 3 rijen van 3 op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de plakjes elkaar iets overlappen en druk aan.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Meng de crème fraîche met de nootmuskaat. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn.
  3. Bestrijk het deeg met de crème fraîche, maar laat een ½ cm van de rand vrij. Verdeel de ui, paddenstoelen en beenhamreepjes erover. Bak de flammkuchen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  4. Maak ondertussen de salade. Snijd de selderij fijn. Meng de azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de dressing door de selderij en tuinboontjes. Serveer bij de flammkuchen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Flammküchen met paddenstoelen en beenham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flamm­küchen met pad­den­stoe­len en been­ham

1
1
  • 400 g diepvries tuinbonen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tuinboontjes ontdooien.

2
2
  • 9 plakjes diepvries deeg voor hartige taart

Leg de plakjes bladerdeeg in 3 rijen van 3 op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de plakjes elkaar iets overlappen en druk aan.

3
3
  • 3 rode uien
  • 200 g crème fraîche
  • 2 tl gemalen nootmuskaat

Snijd de uien in halve ringen. Meng de crème fraîche met de nootmuskaat.

4
4
  • 400 g paddenstoelen voor pasta

Scheur de grote paddenstoelen in stukken en snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenverpakking fijn.

5
5

Bestrijk het deeg met de crème fraîche, maar laat een ½ cm van de rand vrij.

6
6
  • 150 g beenhamreepjes

Verdeel de ui, paddenstoelen en beenhamreepjes erover.

7
7

Bak de flammkuchen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 20 g verse selderij
  • 1 el azijn
  • 2 el milde olijfolie

Maak ondertussen de salade. Snijd de selderij fijn. Meng de azijn, olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

9
9

Meng de dressing door de selderij en tuinboontjes. Serveer bij de flammkuchen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.