Kabeljauwstoof met venkel & geroosterde ciabatta
Zeg je herfst dan zeg je stoof! Deze pruttel je in 20 minuten op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 venkelknollen
- 1 winterpeen
- 2 el milde olijfolie
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 Maggi kippenbouillontablet met natuurlijke ingrediënten
- 200 ml water
- 260 g kabeljauwfilets
- 1 afbakciabattina
Keukenspullen
- hapjespan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui en snijd de helft van de knoflook fijn. Snijd het groen en de bovenkant van de venkelknollen. Laat de stronk aan de venkel en snijd de venkel in dunne plakken, halveer de plakken in de lengte. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm.
- Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, fijngesneden knoflook en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee. Voeg de peen, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper.
- Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper en eventueel zout. Leg de vis de laatste 5 min. op het groentemengsel en stoof mee.
- Snijd ondertussen de ciabatta in schuine plakken. Verdeel over een ovenrooster en besprenkel met de rest van de olie. Rooster in het midden van de oven in 5-7 min. goudbruin. Halveer de andere teen knoflook en wrijf met het snijvlak over de warme ciabattaplakken. Serveer de kabeljauwstoof met de geroosterde ciabatta.
serveertip:
Lekker met verse peterselie en citroen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 600 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Kabeljauwstoof met venkel & geroosterde ciabatta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kabeljauwstoof met venkel & geroosterde ciabatta
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 2 venkelknollen
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het groen en de bovenkant van de venkelknollen.
Laat de stronk aan de venkel en snijd de venkel in dunne plakken, halveer de plakken in de lengte.
- 1 winterpeen
Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm.
- 1 el milde olijfolie
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, fijngesneden knoflook en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 2 min. mee.
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1 Maggi kippenbouillontablet met natuurlijke ingrediënten
- 200 ml water
Voeg de peen, tomatenblokjes, het water en de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met peper.
- 260 g kabeljauwfilets
Bestrooi ondertussen de kabeljauwfilet met peper en eventueel zout. Leg de vis de laatste 5 min. op het groentemengsel en stoof mee.
- 1 afbakciabattina
- 1 el milde olijfolie
Snijd ondertussen de ciabatta in schuine plakken. Verdeel over een ovenrooster en besprenkel met de rest van de olie.
- 1 teen knoflook
Rooster in het midden van de oven in 5-7 min. goudbruin. Halveer de andere teen knoflook en wrijf met het snijvlak over de warme ciabattaplakken.
Serveer de kabeljauwstoof met de geroosterde ciabatta.
serveertip:
Lekker met verse peterselie en citroen.