Ka­bel­jauw met een rösti­korst­je en ra­vi­go­te­saus

Kibbeling op chic: dit visje krijgt een jasje van rösti en serveren we met een frisse komkommersalade.

(3) waardeer
hoofdgerecht Kibbeling op chic: dit visje krijgt een jasje van rösti en serveren we met een frisse komkommersalade. 4 personen
2 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasschaaf

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de rösti met 4 el (per 4 personen) mayonaise. Pak de kabeljauw rondom in met het röstimengsel. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. per kant goudgeel en gaar. Keer voorzichtig.
  2. Snipper ondertussen de ui. Snijd de augurkenplakjes in kleine blokjes en de bieslook fijn. Meng de rest van de mayonaise met de ui, augurk en de helft van de bieslook tot een ravigotesaus. Breng op smaak met peper.
  3. Schaaf de komkommers met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne linten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in vier partjes. Klop de rest van de olie met het citroenrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de komkommer met de veldsla en schep om met de dressing.
  4. Verdeel de kabeljauw en salade over de borden. Schep wat ravigotesaus erbij. Bestrooi met de rest van de bieslook en leg er een partje citroen bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 965 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 82 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 39-40

Kabeljauw met een röstikorstje en ravigotesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met een rösti­korst­je en ra­vi­go­te­saus

1
1
  • 500 g koelverse rösti gekruid
  • 60 ml D&L mayonaise met citroen

Meng de rösti met 4 el (per 4 personen) mayonaise. Pak de kabeljauw rondom in met het röstimengsel.

2
2
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 kabeljauwhaasjes

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 5 min. per kant goudgeel en gaar. Keer voorzichtig.

3
3
  • 1 kleine ui
  • 10 zoetzure augurken plakjes
  • 25 g verse bieslook

Snipper ondertussen de ui. Snijd de augurkenplakjes in kleine blokjes en de bieslook fijn.

4
4
  • 200 ml D&L mayonaise met citroen

Meng de rest van de mayonaise met de ui, augurk en de helft van de bieslook tot een ravigotesaus. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 2 komkommers

Schaaf de komkommers met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne linten.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in vier partjes.

7
7
  • 2 el milde olijfolie

Klop de rest van de olie met het citroenrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 170 g veldsla

Meng de komkommer met de veldsla en schep om met de dressing.

9
9

Verdeel de kabeljauw en salade over de borden. Schep wat ravigotesaus erbij. Bestrooi met de rest van de bieslook en leg er een partje citroen bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.