Quinoa­bur­gers met zwar­te bo­nen

Deze burgers krijgen structuur en extra pit door de toevoeging van zwarte bonen. We like!

(0) waardeer
hoofdgerecht Deze burgers krijgen structuur en extra pit door de toevoeging van zwarte bonen. We like! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Rasp ondertussen de cheddar. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Prak met een vork tot grove puree.
  2. Meng de quinoa, kaas, bonen, paneermeel, de helft van de tabasco en het ei goed door elkaar tot een plakkerig mengsel. Voeg eventueel extra paneermeel toe. Bestrooi met peper en eventueel zout. Vorm met natte handen 4 burgers van het mengsel (per 4 personen). Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 12 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Meng de mayonaise met de rest van de tabasco. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de mayonaise. Beleg met de veldsla, een burger en tomaten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
september 2019

Quinoaburgers met zwarte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­bur­gers met zwar­te bo­nen

1
1
  • 100 g driekleurenquinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 50 g Cheddar Tophat 48+

Rasp ondertussen de cheddar.

3
3
  • 400 g zwarte bonen in blik

Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Prak met een vork tot grove puree.

4
4
  • 50 g paneermeel
  • 1 tl Tabasco chipotle
  • 1 middelgroot ei

Meng de quinoa, kaas, bonen, paneermeel, tabasco en het ei goed door elkaar tot een plakkerig mengsel. Voeg eventueel extra paneermeel toe.

5
5

Bestrooi met peper en eventueel zout. Vorm met natte handen 4 burgers van het mengsel (per 4 personen).

6
6
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 12 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

7
7
  • 2 tomaten
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl Tabasco chipotle

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Meng de mayonaise met de rest van de tabasco.

8
8
  • 4 bakkersbollen mais
  • 50 g veldsla

Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de mayonaise. Beleg met de veldsla, een burger en tomaten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.