bewaar
Quinoaburgers met zwarte bonen
Quinoaburgers met zwarte bonen
bewaar

Quinoaburgers met zwarte bonen

Deze burgers krijgen structuur en extra pit door de toevoeging van zwarte bonen. We like!

25 min. bereiden
redelijk pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

driekleurenquinoa

50 g

Cheddar Tophat 48+

400 g

zwarte bonen in blik

50 g

paneermeel

2 tl

Tabasco chipotle

1

middelgroot ei

2 el

milde olijfolie

2

tomaten

4 el

mayonaise

4

bakkersbollen mais

50 g

veldsla

Deze burgers krijgen structuur en extra pit door de toevoeging van zwarte bonen. We like!

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Rasp ondertussen de cheddar. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Prak met een vork tot grove puree.

2

Meng de quinoa, kaas, bonen, paneermeel, de helft van de tabasco en het ei goed door elkaar tot een plakkerig mengsel. Voeg eventueel extra paneermeel toe. Bestrooi met peper en eventueel zout. Vorm met natte handen 4 burgers van het mengsel (per 4 personen). Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 12 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Meng de mayonaise met de rest van de tabasco. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de mayonaise. Beleg met de veldsla, een burger en tomaten.