Gevulde paprika’s met krokant kipgehakt
Paprika's vul je op 101 manieren, maar het allerlekkerst zijn deze jongens hieronder.

Advertentie
Ingrediënten
- 4 rode paprika's
- ½ kippenbouillontablet
- 200 ml kokend water
- 150 g couscous
- 1 el milde olijfolie
- 300 g kipgehakt naturel
- 150 g feta
- 175 g muhammara spread
- 4 scharrel hennen-eitjes
- 7½ g verse munt
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- grote ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de rode paprika’s overlangs en verwijder de zaadlijsten. Los de kippenbouillontablet op in het kokende water. Schenk het water in een grote schaal over de couscous en dek af.
- Verhit de olie en bak hierin het kipgehakt in 8 min. gaar en bruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta en roer samen met het kipgehakt en de koelverse muhammara door de couscous. Vul hiermee de paprikahelften. Maak met een lepel een diep kuiltje in het midden van de paprikahelften en breek hierin de eitjes.
- Doe alle helften in een grote ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 25-30 min. in de oven tot het ei gestold en de paprika gaar is. Snijd ondertussen de munt in reepjes. Bestrooi de paprikahelften voor het serveren met de munt.
variatietip:
In plaats van henneneitjes kun je ook kleine biologische eieren gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 840 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Gevulde paprika’s met krokant kipgehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde paprika’s met krokant kipgehakt
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 4 rode paprika's
Halveer de rode paprika’s overlangs en verwijder de zaadlijsten.
- ½ kippenbouillontablet
- 200 ml kokend water
Los de kippenbouillontablet op in het kokende water.
- 150 g couscous
Schenk het water in een grote schaal over de couscous en dek af.
- 1 el milde olijfolie
- 300 g kipgehakt naturel
Verhit de olie en bak hierin het kipgehakt in 8 min. gaar en bruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 150 g feta
- 175 g muhammara spread
Verkruimel de feta en roer samen met het kipgehakt en de koelverse muhammara door de couscous.
- 4 scharrel hennen-eitjes
Vul hiermee de paprikahelften. Maak met een lepel een diep kuiltje in het midden van de paprikahelften en breek hierin de eitjes.
Doe alle helften in een grote ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 25-30 min. in de oven tot het ei gestold en de paprika gaar is.
- 7½ g verse munt
Snijd ondertussen de munt in reepjes. Bestrooi de paprikahelften voor het serveren met de munt.
variatietip:
In plaats van henneneitjes kun je ook kleine biologische eieren gebruiken.