bewaar
Gevulde paprika’s met krokant kipgehakt
Gevulde paprika’s met krokant kipgehakt
bewaar

Gevulde paprika’s met krokant kipgehakt

Paprika's vul je op 101 manieren, maar het allerlekkerst zijn deze jongens hieronder.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode paprika's

½

kippenbouillontablet

200 ml

kokend water

150 g

couscous

1 el

milde olijfolie

300 g

kipgehakt naturel

150 g

feta

175 g

muhammara spread

4

scharrel hennen-eitjes

7½ g

verse munt

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grote ovenschaal

Paprika's vul je op 101 manieren, maar het allerlekkerst zijn deze jongens hieronder.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de rode paprika’s overlangs en verwijder de zaadlijsten. Los de kippenbouillontablet op in het kokende water. Schenk het water in een grote schaal over de couscous en dek af.

2

Verhit de olie en bak hierin het kipgehakt in 8 min. gaar en bruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta en roer samen met het kipgehakt en de koelverse muhammara door de couscous. Vul hiermee de paprikahelften. Maak met een lepel een diep kuiltje in het midden van de paprikahelften en breek hierin de eitjes.

3

Doe alle helften in een grote ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 25-30 min. in de oven tot het ei gestold en de paprika gaar is. Snijd ondertussen de munt in reepjes. Bestrooi de paprikahelften voor het serveren met de munt.

variatietipIn plaats van henneneitjes kun je ook kleine biologische eieren gebruiken.