Romige kip met groene groente & citroen
De romige saus met Parmezaanse kaas gaat om de gedraaide pasta heen zitten. Lekker met frisse waterkers.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 biologische uien
- 2 tenen knoflook
- 4 courgettes
- 1 biologische citroen
- 400 g koelverse gesneden prei
- 300 g scharrelkipfiletblokjes
- 2 g gedroogde tijm
- 250 ml kookzuivel
- 40 g Parmigiano Reggiano
- 200 g groene erwten fusilli
- 75 g biologische waterkers
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 40 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.
- Meng de ui, knoflook, courgette, prei, kip, tijm, het citroenrasp, en 2 el citroensap (per 4 personen), de kookzuivel, kaas en peper in de ovenschaal. Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.
- Kook ondertussen de pasta in 5 min. beetgaar. Snijd de waterkers grof en meng met de pasta door de groente.
Tip:
Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Tip:
Dit is een Allerhande Box recept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 46 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 200 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Romige kip met groene groente & citroen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige kip met groene groente & citroen
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 biologische uien
- 2 tenen knoflook
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn.
- 4 courgettes
Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.
- 1 biologische citroen
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.
- 400 g koelverse gesneden prei
- 300 g scharrelkipfiletblokjes
- 2 g gedroogde tijm
- 250 ml kookzuivel
- 40 g Parmigiano Reggiano
Meng de ui, knoflook, courgette, prei, kip, tijm, het citroenrasp, en 2 el citroensap (per 4 personen), de kookzuivel, kaas en peper in de ovenschaal.
Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.
- 200 g groene erwten fusilli
- 75 g biologische waterkers
Kook ondertussen de pasta in 5 min. beetgaar. Snijd de waterkers grof en meng met de pasta door de groente.