Ro­mi­ge kip met groe­ne groen­te & ci­troen

De romige saus met Parmezaanse kaas gaat om de gedraaide pasta heen zitten. Lekker met frisse waterkers.

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht De romige saus met Parmezaanse kaas gaat om de gedraaide pasta heen zitten. Lekker met frisse waterkers. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.
  3. Meng de ui, knoflook, courgette, prei, kip, tijm, het citroenrasp, en 2 el citroensap (per 4 personen), de kookzuivel, kaas en peper in de ovenschaal. Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.
  4. Kook ondertussen de pasta in 5 min. beetgaar. Snijd de waterkers grof en meng met de pasta door de groente.

Tip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 37 2019

Romige kip met groene groente & citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge kip met groe­ne groen­te & ci­troen

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 biologische uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn.

3
3
  • 4 courgettes

Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 1 biologische citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.

5
5
  • 400 g koelverse gesneden prei
  • 300 g scharrelkipfiletblokjes
  • 2 g gedroogde tijm
  • 250 ml kookzuivel
  • 40 g Parmigiano Reggiano

Meng de ui, knoflook, courgette, prei, kip, tijm, het citroenrasp, en 2 el citroensap (per 4 personen), de kookzuivel, kaas en peper in de ovenschaal.

6
6

Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.

7
7
  • 200 g groene erwten fusilli
  • 75 g biologische waterkers

Kook ondertussen de pasta in 5 min. beetgaar. Snijd de waterkers grof en meng met de pasta door de groente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.