bewaar
Romige kip met groene groente & citroen
Romige kip met groene groente & citroen
bewaar

Romige kip met groene groente & citroen

De romige saus met Parmezaanse kaas gaat om de gedraaide pasta heen zitten. Lekker met frisse waterkers.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

biologische uien

2 tenen

knoflook

4

courgettes

1

biologische citroen

400 g

koelverse gesneden prei

300 g

scharrelkipfiletblokjes

2 g

gedroogde tijm

250 ml

kookzuivel

40 g

Parmigiano Reggiano

200 g

groene erwten fusilli

75 g

biologische waterkers

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

De romige saus met Parmezaanse kaas gaat om de gedraaide pasta heen zitten. Lekker met frisse waterkers.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.

3

Meng de ui, knoflook, courgette, prei, kip, tijm, het citroenrasp, en 2 el citroensap (per 4 personen), de kookzuivel, kaas en peper in de ovenschaal. Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om.

4

Kook ondertussen de pasta in 5 min. beetgaar. Snijd de waterkers grof en meng met de pasta door de groente.

tip

algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.