Bietentraybake met ricotta, vijgen, bonen en amandelen
Perfect voor drukke dagen en grote groepen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g gekookte rode bieten
- 2 rode uien
- 800 g limabonen in blik
- 250 g ricotta
- 2 tl Verstegen karwijzaad
- 3 el balsamicoazijn
- 4 el milde olijfolie
- 40 g gezouten amandelen
- 4 verse vijgen
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten en ui in dunne parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
- Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de biet, ui en bonen met het karwijzaad en verdeel rondom de ricotta. Besprenkel met de azijn en olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
- Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de amandelen grof en halveer de vijgen.
- Neem de bakplaat uit de oven, breek de ricotta in stukken en verdeel met de amandelen en vijgen over de plaat.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 200 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Bietentraybake met ricotta, vijgen, bonen en amandelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bietentraybake met ricotta, vijgen, bonen en amandelen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 500 g gekookte rode bieten
- 2 rode uien
- 800 g limabonen in blik
Snijd de bieten en ui in dunne parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
- 250 g ricotta
Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat.
- 2 tl Verstegen karwijzaad
Meng de biet, ui en bonen met het karwijzaad en verdeel rondom de ricotta.
- 3 el balsamicoazijn
- 4 el milde olijfolie
Besprenkel met de azijn en olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
- 40 g gezouten amandelen
- 4 verse vijgen
Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de amandelen grof en halveer de vijgen.
Neem de bakplaat uit de oven, breek de ricotta in stukken en verdeel met de amandelen en vijgen over de plaat.