Bie­ten­tray­ba­ke met ri­cot­ta, vij­gen, bo­nen en aman­de­len

Perfect voor drukke dagen en grote groepen.

(6) waardeer
hoofdgerecht Perfect voor drukke dagen en grote groepen. 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten en ui in dunne parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
  2. Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de biet, ui en bonen met het karwijzaad en verdeel rondom de ricotta. Besprenkel met de azijn en olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de amandelen grof en halveer de vijgen.
  4. Neem de bakplaat uit de oven, breek de ricotta in stukken en verdeel met de amandelen en vijgen over de plaat.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Bietentraybake met ricotta, vijgen, bonen en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­tray­ba­ke met ri­cot­ta, vij­gen, bo­nen en aman­de­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 2 rode uien
  • 800 g limabonen in blik

Snijd de bieten en ui in dunne parten. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken.

3
3
  • 250 g ricotta

Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 2 tl Verstegen karwijzaad

Meng de biet, ui en bonen met het karwijzaad en verdeel rondom de ricotta.

5
5
  • 3 el balsamicoazijn
  • 4 el milde olijfolie

Besprenkel met de azijn en olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6
  • 40 g gezouten amandelen
  • 4 verse vijgen

Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de amandelen grof en halveer de vijgen.

7
7

Neem de bakplaat uit de oven, breek de ricotta in stukken en verdeel met de amandelen en vijgen over de plaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.