bewaar
Spaghetti met mosselen en salade
Spaghetti met mosselen en salade
bewaar

Spaghetti met mosselen en salade

Gekookte mosselen binnen 25 min. op tafel, lekker!

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

koelverse gebroken sperziebonen

100 g

Kalamata-olijven zonder pit

2 el

vinaigrette citroen

3 tenen

knoflook

15 g

verse platte peterselie

1

verse rode peper

2 kg

verse mosselen

300 g

spaghetti

3 el

traditionele olijfolie

100 ml

droge witte wijn

Gekookte mosselen binnen 25 min. op tafel, lekker!

Aan de slag

1

Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet af en meng met de olijven en citroenvinaigrette.

2

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verwijder het steeltje van de peper, halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

3

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt.

4

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met eventueel zout beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de mosselen toe en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stomen, tot alle mosselen open zijn.

5

Verdeel de pasta over diepe borden en schep de mosselen erop. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de salade.

combinatietipLekker met stokbrood. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

Spaghetti met mosselen en salade

Gekookte mosselen binnen 25 min. op tafel, lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig