bewaar
Kipgyros-spies met Griekse salade
Kipgyros-spies met Griekse salade
bewaar

Kipgyros-spies met Griekse salade

Gyros van de BBQ. Waarom niet? Lekker met tzatziki en flatbread.

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

380 g

scharrelkipdijfilet

1

citroen

3 el

milde olijfolie

1 el

kruidenmix gyros

1

rode ui

380 g

tastytom-trostomaten

1

komkommer

15 g

verse munt

4

Souq Libanese broden

150 g

tzatziki

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

  • barbecue

Gyros van de BBQ. Waarom niet? Lekker met tzatziki en flatbread.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan en week de satéprikkers 30 min. in water. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Pers de citroen uit. Meng de kip met 1 el citroensap (per 4 personen), ⅓ van de olie en de gyroskruiden. Rijg de blokjes aan de satéprikkers. Zet minimaal 10 min. afgedekt in de koelkast.

2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen van een ½ cm en de tomaten in partjes van 1 cm breed. Doe in een schaal. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm en doe ook in de schaal. Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg samen met de rest van de olie toe. Voeg naar smaak extra het citroensap toe.

3

Gril de kipspiesen op de barbecue in ca. 10. min. gaar. Keer regelmatig. Gril de Libanese broden ca. 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de salade en tzatziki op de Libanese broden.