Rösti­plaat­taart met pes­to, cour­get­te & moz­za­rel­la

Hartige taart met rösti als bodem, daar kun je ons voor wakker maken!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(6) waardeer
hoofdgerecht Hartige taart met rösti als bodem, daar kun je ons voor wakker maken! 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de uien. Meng de rösti met de ui, eieren, bloem, peper en eventueel zout.
  2. Verdeel het röstimengsel in een rechthoek van 1 cm dik over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudgeel en gaar.
  3. Snijd ondertussen de mozzarella en courgettes in plakjes van ca. een ½ cm dik.
  4. Neem de plaattaart uit de oven. Bestrijk met de pesto en beleg vervolgens dakpansgewijs met de mozzarella en courgette. Zet terug in de oven en bak nog ca. 20 min.

serveertip:

Besprenkel de plaattaart voor het serveren met wat citroenolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 23-24

Röstiplaattaart met pesto, courgette & mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rösti­plaat­taart met pes­to, cour­get­te & moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 750 g Aviko diepvries rösti original
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 g tarwebloem

Snipper de uien. Meng de rösti met de ui, eieren, bloem, peper en eventueel zout.

3
3

Verdeel het röstimengsel in een rechthoek van 1 cm dik over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudgeel en gaar.

4
4
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 courgettes

Snijd ondertussen de mozzarella en courgettes in plakjes van ca. een ½ cm dik.

5
5
  • 67½ g pesto arrabbiata

Neem de plaattaart uit de oven. Bestrijk met de pesto en beleg vervolgens dakpansgewijs met de mozzarella en courgette.

6
6

Zet terug in de oven en bak nog ca. 20 min.

7
7
  • 40 g rucola

Garneer de plaattaart met de rucola en bestrooi met versgemalen peper.

serveertip:

Besprenkel de plaattaart voor het serveren met wat citroenolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.