Spaan­se pa­pri­ka-chi­li­bur­ger met zoe­te-aard­ap­pelfriet

Wat een lekkere burger! Maak het feestje compleet met je eigengemaakte aioli en zoete-aardappelfriet.

(2) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Wat een lekkere burger! Maak het feestje compleet met je eigengemaakte aioli en zoete-aardappelfriet. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in parten. Schep om met ½ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. gaar. Halveer de hamburgerbollen en bak op een rooster de laatste 5 min. mee.
  2. Snijd de knoflook fijn en meng door de mayonaise. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ -1 cm, snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng de tomaat, ui, peterselie, azijn en ¼ van de olie door elkaar. Breng op smaak met peper.
  3. Meng de hamburgerkruiden en de rest van de olie door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout en vorm er met natte handen burgers van. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 6 min. goudbruin.
  4. Smeer de snijkanten van de hamburgerbollen in met de knoflookmayonaise. Verdeel ½ van de rucola erover. Leg de hamburgers erop en verdeel de helft van de tomatensalsa erover. Dek af met de bovenkant van de bollen. Schep de rest van de rucola om met de tomatensalsa. Serveer de burgers met de zoete aardappel en de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 905 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 22 2019

Spaanse paprika-chiliburger met zoete-aardappelfriet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se pa­pri­ka-chi­li­bur­ger met zoe­te-aard­ap­pelfriet

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 600 g zoete aardappelen
  • 2 el milde olijfolie

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in parten. Schep om met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. gaar.

4
4
  • 4 No Fairytales paprika-chili hamburgerbollen

Halveer de hamburgerbollen en bak op een rooster de laatste 5 min. mee.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 6 el mayonaise

Snijd de knoflook fijn en meng door de mayonaise.

6
6
  • 6 tomaten
  • 1 Biologische rode ui
  • 10 g verse platte peterselie

Snijd de tomaten in blokjes van een ½ -1 cm, snipper de ui en snijd de peterselie fijn.

7
7
  • 1 tl azijn
  • 1 el milde olijfolie

Meng de tomaat, ui, peterselie, azijn en de olie door elkaar. Breng op smaak met peper.

8
8
  • 2 el Amerikaanse hamburgerkruiden
  • 1 el milde olijfolie
  • 500 g rundergehakt

Meng de hamburgerkruiden en de rest van de olie door het gehakt.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout en vorm er met natte handen burgers van.

10
10

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in 6 min. goudbruin.

11
11

Smeer de snijkanten van de hamburgerbollen in met de knoflookmayonaise.

12
12
  • 42½ g rucola

Verdeel de rucola erover. Leg de hamburgers erop en verdeel de helft van de tomatensalsa erover. Dek af met de bovenkant van de bollen.

13
13
  • 42½ g rucola

Schep de rest van de rucola om met de tomatensalsa.

14
14

Serveer de burgers met de zoete aardappel en de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.