Pa­pri­ka tor­til­la's met ge­hakt en avo­ca­do­saus

Deze wrap zit boordenvol verborgen groenten én... het gerecht is lactosevrij

(2) waardeer
hoofdgerecht Deze wrap zit boordenvol verborgen groenten én... het gerecht is lactosevrij 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • avocadoschiller
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en bewaar de steeltjes. Gebruik de avocadoschiller om de avocado’s doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen. Pureer het vruchtvlees met de koriandersteeltjes, het limoensap, peper en eventueel zout in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde saus.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en de tomaatblokjes toe en bak dit 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere pan en bak de roerbakgroente ca. 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking Verdeel de roerbakgroente, het gehakt en de biet over de tortilla’s, verdeel de avocadosaus over de tortilla’s en bestrooi met de koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 43 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Paprika tortilla's met gehakt en avocadosaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka tor­til­la's met ge­hakt en avo­ca­do­saus

1
1
  • 1 limoen

Halveer de limoen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn en bewaar de steeltjes.

3
3
  • 2 avocado's

Gebruik de avocadoschiller om de avocado’s doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen.

4
4

Pureer het vruchtvlees met de koriandersteeltjes, het limoensap, peper en eventueel zout in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde saus.

5
5
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn.

6
6
  • 2 tomaten

Snijd de tomaten in kleine blokjes.

7
7
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min.

8
8
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder

Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en de tomaatblokjes toe en bak dit 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g koelverse Hollandse roerbakgroente zoete puntpaprika sperziebonen

Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere pan en bak de roerbakgroente ca. 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 8 No Fairytales paprika & chili tortilla's

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking

11
11
  • 150 g biet julienne

Verdeel de roerbakgroente, het gehakt en de biet over de tortilla’s, verdeel de avocadosaus over de tortilla’s en bestrooi met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.