bewaar
Paprika tortilla's met gehakt en avocadosaus
Paprika tortilla's met gehakt en avocadosaus
bewaar

Paprika tortilla's met gehakt en avocadosaus

Deze wrap zit boordenvol verborgen groenten én... het gerecht is lactosevrij

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

15 g

verse koriander

2

avocado's

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2

tomaten

3 el

milde olijfolie

500 g

rundergehakt

1 tl

gemalen komijn

1 tl

paprikapoeder

400 g

koelverse Hollandse roerbakgroente zoete puntpaprika sperziebonen

8

No Fairytales paprika & chili tortilla's

150 g

biet julienne

Dit heb je nodig

  • avocadoschiller

  • staafmixer met hoge beker

Deze wrap zit boordenvol verborgen groenten én... het gerecht is lactosevrij

Aan de slag

1

Halveer de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en bewaar de steeltjes. Gebruik de avocadoschiller om de avocado’s doormidden te snijden, de pit eruit te halen en het vruchtvlees uit de schil te scheppen. Pureer het vruchtvlees met de koriandersteeltjes, het limoensap, peper en eventueel zout in een hoge beker met een staafmixer tot een gladde saus.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en de tomaatblokjes toe en bak dit 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere pan en bak de roerbakgroente ca. 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking Verdeel de roerbakgroente, het gehakt en de biet over de tortilla’s, verdeel de avocadosaus over de tortilla’s en bestrooi met de koriander.