bewaar
Tunesische shakshuka met gehaktballetjes
Tunesische shakshuka met gehaktballetjes
bewaar

Tunesische shakshuka met gehaktballetjes

Shakshuka. Dat is een oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus.

30 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rundergehakt

2

kleine uien

1 el

milde olijfolie

1 zak

paprikamix

800 g

AH BASIC tomatenblokjes in blik

2 tl

AH BASIC paprikapoeder

4

witte vrije uitloopeieren

4

grote pitabroodjes

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Shakshuka. Dat is een oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus.

Aan de slag

1

Meng het gehakt met peper en zout. Draai er met vochtige handen 3 gehaktballetjes per persoon van. Halveer de uien en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui en gehaktballetjes toe en bak ze 5 min. op middelhoog vuur.

2

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de paprika toe aan de gehakballetjes en bak 5 min. mee.

3

Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en laat met de deksel op de pan in ca. 10 min. stollen. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Serveer de shakshuka met de pita’s.

tip

bewaartipHet overgebleven pitabroodje kun je gemakkelijk invriezen en na ontdooien afbakken in de oven.