Tu­ne­si­sche shaks­hu­ka met ge­hakt­bal­le­tjes

Shakshuka. Dat is een oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus.

(54) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Shakshuka. Dat is een oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in tomatensaus. 4 personen
4 54

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met peper en zout. Draai er met vochtige handen 3 gehaktballetjes per persoon van. Halveer de uien en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui en gehaktballetjes toe en bak ze 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de paprika toe aan de gehakballetjes en bak 5 min. mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en laat met de deksel op de pan in ca. 10 min. stollen. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster. Serveer de shakshuka met de pita’s.

bewaartip:

Het overgebleven pitabroodje kun je gemakkelijk invriezen en na ontdooien afbakken in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Tunesische shakshuka met gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tu­ne­si­sche shaks­hu­ka met ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 300 g rundergehakt

Meng het gehakt met peper en zout. Draai er met vochtige handen 3 gehaktballetjes per persoon van.

2
2
  • 2 kleine uien
  • 1 el milde olijfolie

Halveer de uien en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui en gehaktballetjes toe en bak ze 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 zak paprikamix

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

4
4

Voeg de paprika toe aan de gehakballetjes en bak 5 min. mee.

5
5
  • 800 g AH BASIC tomatenblokjes in blik
  • 2 tl AH BASIC paprikapoeder

Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.

6
6
  • 4 witte vrije uitloopeieren

Maak met een lepel kuiltjes in de tomatensaus, breek de eieren erboven en laat met de deksel op de pan in ca. 10 min. stollen.

7
7
  • 4 grote pitabroodjes

Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster.

8
8

Serveer de shakshuka met de pita’s.

bewaartip:

Het overgebleven pitabroodje kun je gemakkelijk invriezen en na ontdooien afbakken in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.