bewaar
Belgische kippensoep
Belgische kippensoep
bewaar

Belgische kippensoep

De slagroom maakt deze goedgevulde soep lekker romig.

25 min. bereiden
30 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

scharrelkippenpoten

2

preien

4 stengels

bleekselderij

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

4

vastkokende aardappelen

3 el

milde olijfolie

2

gedroogde laurierblaadjes

6 el

medium sherry

500 ml

Fundo kippenbouillon

½

citroen

250 ml

verse slagroom

De slagroom maakt deze goedgevulde soep lekker romig.

Aan de slag

1

Leg de kippenpoten in een laag water in de pan. Zorg dat ze onder staan. Breng het water aan de kook en laat de kip in 15-20 min. gaar worden op laag vuur in het hete water.

2

Snijd ondertussen de prei in ringen en de bleekselderij in schuine halve boogjes. Was de prei en de bleekselderij. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm. Doe de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de prei, bleekselderij, ui, knoflook en laurierblaadjes in 5 min.

4

Voeg de aardappelen toe. Blus de groenten af met de sherry. Voeg de kippenbouillon en het kookwater van de kip toe. Houd 20-25 min. tegen de kook aan tot de groenten en aardappel gaar zijn.

5

Pers ondertussen de citroen uit. Pluk het kippenvlees met behulp van 2 vorken van het bot en voeg toe aan de soep. Voeg de slagroom toe en breng de soep op smaak met peper, eventueel zout en citroensap.

tip

serveertipServeer met stoer brood, zoals AH Liefde & Passie Desem meerzaden.