bewaar
Uiensoeptosti
Uiensoeptosti
bewaar

Uiensoeptosti

Uien van de uiensoep met gruyère op een broodje = tosti!

40 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

middelgrote ui

60 g

ongezouten roomboter

2

laurierblaadjes

30 g

tarwebloem

1

runderbouillontablet

250 ml

kokend water

150 g

Zwitserse gruyère AOP 48+

8 sneetjes

AH Biologisch vloerbrood meerzaden

Dit heb je nodig

  • koekenpannen

Uien van de uiensoep met gruyère op een broodje = tosti!

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen van een ½ cm dik. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak hierin de ui en de laurierblaadjes 25-30 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur iets lager als de uien dreigen te verbranden. Blijf goed omscheppen tot de uien bruin beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.

2

Verwijder de laurierblaadjes. Los de bouillontablet op in het water. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de hete bouillon toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper. Rasp de gruyère, meng erdoor en verhit al roerend op laag vuur totdat de kaas smelt.

3

Beleg de helft van de sneetjes brood met het kaasmengsel en dek af met de rest van de sneetjes. Besmeer de bovenkanten met ¼ van de boter. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak hierin de tosti’s met de boterkant naar beneden op laag vuur.

4

Bestrijk ondertussen de bovenkanten met de rest van de boter. Keer de tosti na 4 min. om. Bak nog 3-4 min. Snijd de tosti door en serveer direct.

tip

bewaartipBen je met minder dan 4 personen? Dan kun je het kaas-uienmengsel 4 dagen bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast of invriezen.

combinatietipLekker met een groene salade.

Uiensoeptosti

Instructievideo - 00:37 min.