Ui­en­soep­tos­ti

Uien van de uiensoep met gruyère op een broodje = tosti!

(12) waardeer
lunch Uien van de uiensoep met gruyère op een broodje = tosti! 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 koekenpannen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen van een ½ cm dik. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak hierin de ui en de laurierblaadjes 25-30 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur iets lager als de uien dreigen te verbranden. Blijf goed omscheppen tot de uien bruin beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
  2. Verwijder de laurierblaadjes. Los de bouillontablet op in het water. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de hete bouillon toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper. Rasp de gruyère, meng erdoor en verhit al roerend op laag vuur totdat de kaas smelt.
  3. Beleg de helft van de sneetjes brood met het kaasmengsel en dek af met de rest van de sneetjes. Besmeer de bovenkanten met ¼ van de boter. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak hierin de tosti’s met de boterkant naar beneden op laag vuur.
  4. Bestrijk ondertussen de bovenkanten met de rest van de boter. Keer de tosti na 4 min. om. Bak nog 3-4 min. Snijd de tosti door en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

bewaartip:

Ben je met minder dan 4 personen? Dan kun je het kaas-uienmengsel 4 dagen bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast of invriezen.

video

Ui­en­soep­tos­ti

leuk-snel - 00:37 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Uiensoeptosti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en­soep­tos­ti

1
1
  • 500 g middelgrote uien

Snijd de uien in halve ringen van een ½ cm dik.

2
2
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 2 laurierblaadjes

Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de ui en de laurierblaadjes 25-30 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 30 g tarwebloem

Zet het vuur iets lager als de uien dreigen te verbranden. Blijf goed omscheppen tot de uien bruin beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.

4
4
  • 1 runderbouillontablet
  • 250 ml kokend water

Verwijder de laurierblaadjes. Los de bouillontablet op in het water.

5
5

Voeg op laag vuur al roerend met een garde de hete bouillon toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.

6
6

Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Bestrooi royaal met versgemalen zwarte peper.

7
7
  • 150 g Zwitserse gruyère AOP 48+

Rasp de gruyère, meng erdoor en verhit al roerend op laag vuur totdat de kaas smelt.

8
8
  • 8 sneetjes AH Biologisch vloerbrood meerzaden
  • 15 g ongezouten roomboter

Beleg de helft van de sneetjes brood met het kaasmengsel en dek af met de rest van de sneetjes. Besmeer de bovenkanten met de boter.

9
9

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak hierin de tosti’s met de boterkant naar beneden op laag vuur.

10
10
  • 15 g ongezouten roomboter

Bestrijk ondertussen de bovenkanten met de rest van de boter. Keer de tosti na 4 min. om. Bak nog 3-4 min. Snijd de tosti door en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

bewaartip:

Ben je met minder dan 4 personen? Dan kun je het kaas-uienmengsel 4 dagen bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast of invriezen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.