bewaar
Ovengeroosterde pompoenstamppot met lichtpittige kip
Ovengeroosterde pompoenstamppot met lichtpittige kip
bewaar

Ovengeroosterde pompoenstamppot met lichtpittige kip

Je zou willen dat je deze pompoenstamppot véél eerder had gekend.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
licht pittig
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

300 g

winterpeen

2

rode uien

400 g

pompoenstukjes

3 el

arachideolie

1 el

ras el hanout

370 g

kipdijfilet

1 el

harissa

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • bakpapier

  • pureestamper

Je zou willen dat je deze pompoenstamppot véél eerder had gekend.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar.

2

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snijd de uien elk in 8 partjes. Verdeel de winterpeen, ui en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi met de ras el hanout. Rooster de groenten ca. 10 min. in het midden van de oven.

3

Bestrijk de kip met de harissa. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

4

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg 200 ml vocht (per 4 personen) weer toe aan de aardappelen en stamp tot een grove puree. Haal de groenten uit de oven en schep door de puree. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de kip.

tip

dieettipDe harissa is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

variatietipVegatip: vervang de kip door 150 g zachte geitenkaas en 70 g geroosterde ongezouten pecannoten (per 4 personen).