Zoe­te-aard­ap­pel­piz­zaatjes

Zoete aardappel wordt pizza met groentespread, mozzarella en tuinkers.

(4) waardeer
lunch Zoete aardappel wordt pizza met groentespread, mozzarella en tuinkers. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Bestrijk de aardappelplakjes met de groentespread en laat een ½ cm van de randen vrij. Halveer de mozzarellabolletjes en verdeel over de groentespread. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
  3. Neem uit de oven en bestrooi met de tuinkers.

variatietip:

Je kunt ook een eigen spread maken, bijv. een erwtenspread. Kijk voor het recept van erwtenspread op ah.nl/allerhande. Het gerecht past dan niet meer in de Schijf van Vijf.

bewaartip:

Gestapeld in een afgesloten trommel kun je deze pizaatjes prima vervoeren. Verwarm ze in ca. 10 min. op 160 °C in de oven.

dieettip:

De groentespread is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

video

Zoe­te-aard­ap­pel­piz­zaatjes

leuk & snel - 00:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Zoete-aardappelpizzaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pel­piz­zaatjes

1
1
  • 600 g zoete aardappelen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 150 g groentespread spinazie

Bestrijk de aardappelplakjes met de groentespread en laat een ½ cm van de randen vrij.

3
3
  • 150 g minimozzarellabolletjes

Halveer de mozzarellabolletjes en verdeel over de groentespread. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

4
4
  • ½ bakje tuinkers

Neem uit de oven en bestrooi met de tuinkers.

variatietip:

Je kunt ook een eigen spread maken, bijv. een erwtenspread. Kijk voor het recept van erwtenspread op ah.nl/allerhande. Het gerecht past dan niet meer in de Schijf van Vijf.

bewaartip:

Gestapeld in een afgesloten trommel kun je deze pizaatjes prima vervoeren. Verwarm ze in ca. 10 min. op 160 °C in de oven.

dieettip:

De groentespread is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.