bewaar
Zoete-aardappelpizzaatjes
Zoete-aardappelpizzaatjes
bewaar

Zoete-aardappelpizzaatjes

Zoete aardappel wordt pizza met groentespread, mozzarella en tuinkers.

5 min. bereiden
15 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

zoete aardappel

150 g

groentespread spinazie

150 g

minimozzarellabolletjes

½ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zoete aardappel wordt pizza met groentespread, mozzarella en tuinkers.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Bestrijk de aardappelplakjes met de groentespread en laat een ½ cm van de randen vrij. Halveer de mozzarellabolletjes en verdeel over de groentespread. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

3

Neem uit de oven en bestrooi met de tuinkers.

variatietipJe kunt ook een eigen spread maken, bijv. een erwtenspread. Kijk voor het recept van erwtenspread op ah.nl/allerhande. Het gerecht past dan niet meer in de Schijf van Vijf.

dieettipDe groentespread is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

bewaartipGestapeld in een afgesloten trommel kun je deze pizaatjes prima vervoeren. Verwarm ze in ca. 10 min. op 160 °C in de oven.

Zoete-aardappelpizzaatjes

Instructievideo - 00:15 min.