Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika

350 kcal

35 min. bereiden, 30 min. oventijd

3.8/5

(21)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)


2018 week 51-52 - 2018 week 51-52

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in ringen. Rasp de manchego. Snijd de peterselie fijn.

  3. Klop de eieren los en meng met de geraspte kaas, paprikapoeder, de helft van de peterselie en versgemalen peper.

  4. Verdeel ¼ van de zoete aardappel over de bodem van de quichevorm. Verdeel achtereenvolgens één soort vleeswaren, ⅓ van de paprikaringen en ¼ van het eimengsel erover. Herhaal dit en eindig met de zoete aardappel. Schenk de rest van het eimengsel erover.

  5. Bak de tortilla in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en snijd in 6 punten. Bestrooi met de rest van de peterselie.

  • serveertipLekker met een frisse tomatensalade en aioli.

Wat vond je van dit recept?

Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig