Spaan­se zoe­te-aard­ap­pel­tor­til­la’s met man­chego & punt­pa­pri­ka

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(1) waardeer
spaans bijgerecht 6 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in ringen. Rasp de manchego. Snijd de peterselie fijn.
  3. Klop de eieren los en meng met de geraspte kaas, paprikapoeder, de helft van de peterselie en versgemalen peper.
  4. Verdeel ¼ van de zoete aardappel over de bodem van de quichevorm. Verdeel achtereenvolgens één soort vleeswaren, ⅓ van de paprikaringen en ¼ van het eimengsel erover. Herhaal dit en eindig met de zoete aardappel. Schenk de rest van het eimengsel erover.
  5. Bak de tortilla in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Neem uit de oven en snijd in 6 punten. Bestrooi met de rest van de peterselie.

serveertip:

Lekker met een frisse tomatensalade en aioli.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 51-52

Spaanse zoete-aardappeltortilla’s met manchego & puntpaprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se zoe­te-aard­ap­pel­tor­til­la’s met man­chego & punt­pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 600 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van een ½ cm dik.

3
3
  • 2 puntpaprika's

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in ringen.

4
4
  • 150 g Manchego kazen
  • 7½ g verse platte peterselie

Rasp de manchego. Snijd de peterselie fijn.

5
5
  • 6 middelgrote eieren
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Klop de eieren los en meng met de geraspte kaas, paprikapoeder, de helft van de peterselie en versgemalen peper.

6
6

Verdeel ¼ van de zoete aardappel over de bodem van de quichevorm.

7
7
  • 120 g Argal trio español

Verdeel achtereenvolgens één soort vleeswaren, ⅓ van de paprikaringen en ¼ van het eimengsel erover.

8
8

Herhaal dit en eindig met de zoete aardappel. Schenk de rest van het eimengsel erover.

9
9

Bak de tortilla in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

10
10

Neem uit de oven en snijd in 6 punten. Bestrooi met de rest van de peterselie.

serveertip:

Lekker met een frisse tomatensalade en aioli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.