Wit­lof & wor­tel ge­gra­ti­neerd met pan­ko, ha­zel­no­ten & spek

Krokant, romig & hartig = gegarandeerd succes met dit bijgerecht.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(15) waardeer
bijgerecht Krokant, romig & hartig = gegarandeerd succes met dit bijgerecht. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn en hak de hazelnoten grof. Meng de panko met de rozemarijn, de helft van de kaas en de hazelnoten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Verwijder de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in vieren. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1½ cm. Verdeel de groenten over de ovenschaal. Schep om met de honing, het spek, de rest van de kaas, peper en eventueel zout.
  4. Schenk de kookzuivel erop, verdeel het pankomengsel erover en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een filetrollade en geroosterde aardappeltjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 26 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 03-04 , Receptkaart 2018 week 51-52

Witlof & wortel gegratineerd met panko, hazelnoten & spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof & wor­tel ge­gra­ti­neerd met pan­ko, ha­zel­no­ten & spek

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 45 g hazelnoten

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn en hak de hazelnoten grof.

3
3
  • 30 g Saitaku panko
  • 75 g geraspte kaas voor ovengratin
  • 125 g gerookte spekreepjes

Meng de panko met de rozemarijn, de kaas en de hazelnoten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 3 stronken witlof

Verwijder de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in vieren.

5
5
  • 400 g winterpenen

Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1½ cm. Verdeel de groenten over de ovenschaal.

6
6
  • 2 el vloeibare bloemenhoning
  • 75 g geraspte kaas voor ovengratin

Schep om met de honing, het spek, de rest van de kaas, peper en eventueel zout.

7
7
  • 250 ml kookzuivel

Schenk de kookzuivel erop, verdeel het pankomengsel erover en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een filetrollade en geroosterde aardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.