bewaar
Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta
Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta
bewaar

Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta

Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

175 g

volkorenmeel

½ tl

koek- en speculaaskruiden

350 ml

halfvolle melk

1

wit scharrelei

2 el

arachideolie

250 g

ricotta

150 g

verse blauwe bessen

½

citroen

Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.

Aan de slag

1

Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.

2

Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ™½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.

3

Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.

tip

bewaartipJe kunt de lensjes vullen, oprollen, verpakken in vershoud- of aluminiumfolie en meenemen naar het werk.