Vol­ko­ren­flens­jes met blau­we bes­sen en ri­cot­ta

Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen.

(4) waardeer
lunch Verantwoorde flensjes? Dat kan! Met volkorenmeel, ricotta en blauwe bessen. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.
  2. Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ™½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
  3. Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.

bewaartip:

Je kunt de lensjes vullen, oprollen, verpakken in vershoud- of aluminiumfolie en meenemen naar het werk.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­flens­jes met blau­we bes­sen en ri­cot­ta

1
1
  • 175 g volkorenmeel
  • ½ tl koek- en speculaaskruiden
  • 350 ml halfvolle melk
  • 1 wit scharrelei

Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.

2
2
  • 2 el arachideolie

Neem de olie. Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ™½ soeplepel beslag in de pan.

3
3

Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.

4
4

Draai om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.

5
5
  • 250 g ricotta
  • 150 g verse blauwe bessen
  • ½ citroen

Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.

bewaartip:

Je kunt de lensjes vullen, oprollen, verpakken in vershoud- of aluminiumfolie en meenemen naar het werk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.