Poussin met prei, vermout en dille
De malse poussin is uitermate geschikt om te vullen. Lekker met prei en een saus van vermouth.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het elastiek van de poussins (op kamertemperatuur) en dep ze droog met keukenpapier.
Boen de citroen schoon. Snijd de citroen in 4 parten en doe ze samen met de knoflook in de holtes van de poussins. Bind de poten bijeen met stukjes keukentouw. Wrijf ze in met de olijfolie en ⅓ van de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslede en schenk er ¾ van de vermouth over. Rooster ze in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Bedruip ze tussendoor 2 keer met bakvocht en keer ze halverwege.
Was de prei en snijd in schuine stukken van 3 cm. Verhit de rest van de boter (op kamertemperatuur) in een hapjespan en doe de prei in de pan.
Schenk de rest van de vermouth en zoveel water erbij tot de prei bijna 1 cm onderstaat. Knip een passende cirkel van bakpapier en leg het direct op de prei.
Laat de kappertjes uitlekken. Stoof de prei in ca. 15 min. op laag vuur beetgaar. Voeg de kappertjes toe en breng aan de kook. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de dille fijn en voeg de helft toe aan de prei.
Neem de poussins uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer de poussins met de prei en de saus en bestrooi met de rest van de dille.
Poussin met prei, vermout en dille
De malse poussin is uitermate geschikt om te vullen. Lekker met prei en een saus van vermouth.
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
30 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het elastiek van de poussins (op kamertemperatuur) en dep ze droog met keukenpapier.
Boen de citroen schoon. Snijd de citroen in 4 parten en doe ze samen met de knoflook in de holtes van de poussins. Bind de poten bijeen met stukjes keukentouw. Wrijf ze in met de olijfolie en ⅓ van de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslede en schenk er ¾ van de vermouth over. Rooster ze in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Bedruip ze tussendoor 2 keer met bakvocht en keer ze halverwege.
Was de prei en snijd in schuine stukken van 3 cm. Verhit de rest van de boter (op kamertemperatuur) in een hapjespan en doe de prei in de pan.
Schenk de rest van de vermouth en zoveel water erbij tot de prei bijna 1 cm onderstaat. Knip een passende cirkel van bakpapier en leg het direct op de prei.
Laat de kappertjes uitlekken. Stoof de prei in ca. 15 min. op laag vuur beetgaar. Voeg de kappertjes toe en breng aan de kook. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de dille fijn en voeg de helft toe aan de prei.
Neem de poussins uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer de poussins met de prei en de saus en bestrooi met de rest van de dille.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 poussins
1 citroen
4 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
6 el ongezouten roomboter
200 ml vermouth extra dry
2 stronken verse preien
100 g kappertjes
125 g crème fraîche
7½ g verse dille
Dit heb je nodig
keukentouw
grote braadslede
bakpapier