Pous­sin met prei, ver­mout en dil­le

De malse poussin is uitermate geschikt om te vullen. Lekker met prei en een saus van vermouth.

(0) waardeer
hoofdgerecht De malse poussin is uitermate geschikt om te vullen. Lekker met prei en een saus van vermouth. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukentouw
  • grote braadslede
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het elastiek van de poussins (op kamertemperatuur) en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Boen de citroen schoon. Snijd de citroen in 4 parten en doe ze samen met de knoflook in de holtes van de poussins. Bind de poten bijeen met stukjes keukentouw. Wrijf ze in met de olijfolie en ⅓ van de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg ze met de borst naar beneden in de braadslede en schenk er ¾ van de vermouth over. Rooster ze in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Bedruip ze tussendoor 2 keer met bakvocht en keer ze halverwege.
  3. Was de prei en snijd in schuine stukken van 3 cm. Verhit de rest van de boter (op kamertemperatuur) in een hapjespan en doe de prei in de pan.
  4. Schenk de rest van de vermouth en zoveel water erbij tot de prei bijna 1 cm onderstaat. Knip een passende cirkel van bakpapier en leg het direct op de prei.
  5. Laat de kappertjes uitlekken. Stoof de prei in ca. 15 min. op laag vuur beetgaar. Voeg de kappertjes toe en breng aan de kook. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de dille fijn en voeg de helft toe aan de prei.
  6. Neem de poussins uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Serveer de poussins met de prei en de saus en bestrooi met de rest van de dille.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 61 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Poussin met prei, vermout en dille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pous­sin met prei, ver­mout en dil­le

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 poussins

Verwijder het elastiek van de poussins (op kamertemperatuur) en dep ze droog met keukenpapier.

3
3
  • 1 citroen
  • 4 tenen knoflook

Boen de citroen schoon. Snijd de citroen in 4 parten en doe ze samen met de knoflook in de holtes van de poussins.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el ongezouten roomboter

Bind de poten bijeen met stukjes keukentouw. Wrijf ze in met de olijfolie en de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

5
5
  • 150 ml vermouth extra dry

Leg ze met de borst naar beneden in de braadslede en schenk er de vermouth over. Rooster ze in ca. 55 min. goudbruin en gaar.

6
6

Bedruip ze tussendoor 2 keer met bakvocht en keer ze halverwege.

7
7
  • 2 stronken verse preien
  • 4 el ongezouten roomboter

Was de prei en snijd in schuine stukken van 3 cm. Verhit de rest van de boter (op kamertemperatuur) in een hapjespan en doe de prei in de pan.

8
8
  • 50 ml vermouth extra dry

Schenk de rest van de vermouth en zoveel water erbij tot de prei bijna 1 cm onderstaat. Knip een passende cirkel van bakpapier en leg het direct op de prei.

9
9
  • 100 g kappertjes

Laat de kappertjes uitlekken. Stoof de prei in ca. 15 min. op laag vuur beetgaar. Voeg de kappertjes toe en breng aan de kook.

10
10
  • 125 g crème fraîche

Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.

11
11
  • 7½ g verse dille

Snijd de dille fijn en voeg de helft toe aan de prei.

12
12

Neem de poussins uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

13
13

Serveer de poussins met de prei en de saus en bestrooi met de rest van de dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.