bewaar
Ossenhaaspuntjes met hazelnootsinaasappelcrumble en pastinaakchips
Ossenhaaspuntjes met hazelnootsinaasappelcrumble en pastinaakchips
bewaar

Ossenhaaspuntjes met hazelnootsinaasappelcrumble en pastinaakchips

30 min. bereiden
20 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pastinaak

2

rode uien

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

3 el

hazelnoten

7½ g

verse platte peterselie

2 el

panko

1

sinaasappel

1 el

Euroma peper melange Jonnie Boer

400 g

ossenhaaspuntjes

2 el

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in dunne plakjes van 2-3 mm (gebruik een mandoline als je die hebt). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de uien in dunne partjes en leg ze bij de pastinaakplakjes. Pers de knoflook boven de helft van de olie en besprenkel de pastinaak en ui ermee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de chips in het midden van de oven in ca. 20 min. licht krokant met een bruin randje.

2

Doe de hazelnoten in het bakje van de staafmixer en maal ze fijn. Doe de blaadjes van de peterselie erbij en maal kort mee. Rooster het hazelnootmengsel met de panko in een droge koekenpan zonder boter of olie in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Breng op smaak met peper en zout.

3

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de pepermelange en zout naar smaak. Verhit de koekenpan en doe de boter in de pan. Leg als de boter niet meer bruist het vlees in de pan. Bak de ossenhaaspuntjes op hoog vuur in ca. 4 min. rosé. Grotere en dikke stukjes hebben wat meer tijd nodig, kleinere wat minder. Keer ze halverwege. Bestrooi het vlees met de hazelnoot-sinaasappelcrumble en serveer met de pastinaakchips.