Os­sen­haas­punt­jes met ha­zel­noot­si­naas­ap­pel­crum­ble en pas­ti­naak­chips

(0) waardeer
hoofdgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in dunne plakjes van 2-3 mm (gebruik een mandoline als je die hebt). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de uien in dunne partjes en leg ze bij de pastinaakplakjes. Pers de knoflook boven de helft van de olie en besprenkel de pastinaak en ui ermee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de chips in het midden van de oven in ca. 20 min. licht krokant met een bruin randje.
  2. Doe de hazelnoten in het bakje van de staafmixer en maal ze fijn. Doe de blaadjes van de peterselie erbij en maal kort mee. Rooster het hazelnootmengsel met de panko in een droge koekenpan zonder boter of olie in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de pepermelange en zout naar smaak. Verhit de koekenpan en doe de boter in de pan. Leg als de boter niet meer bruist het vlees in de pan. Bak de ossenhaaspuntjes op hoog vuur in ca. 4 min. rosé. Grotere en dikke stukjes hebben wat meer tijd nodig, kleinere wat minder. Keer ze halverwege. Bestrooi het vlees met de hazelnoot-sinaasappelcrumble en serveer met de pastinaakchips.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Ossenhaaspuntjes met hazelnootsinaasappelcrumble en pastinaakchips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Os­sen­haas­punt­jes met ha­zel­noot­si­naas­ap­pel­crum­ble en pas­ti­naak­chips

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g pastinaak

Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in dunne plakjes van 2-3 mm (gebruik een mandoline als je die hebt). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de uien in dunne partjes en leg ze bij de pastinaakplakjes. Pers de knoflook boven de olie en besprenkel de pastinaak en ui ermee. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

4
4

Rooster de chips in het midden van de oven in ca. 20 min. licht krokant met een bruin randje.

5
5
  • 3 el hazelnoten
  • 7½ g verse platte peterselie

Doe de hazelnoten in het bakje van de staafmixer en maal ze fijn. Doe de blaadjes van de peterselie erbij en maal kort mee.

6
6
  • 2 el panko

Rooster het hazelnootmengsel met de panko in een droge koekenpan zonder boter of olie in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.

7
7
  • 1 sinaasappel

Neem uit de pan en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 1 el Euroma peper melange Jonnie Boer
  • 400 g ossenhaaspuntjes

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de pepermelange en zout naar smaak.

9
9
  • 2 el ongezouten roomboter

Verhit de koekenpan en doe de boter in de pan. Leg als de boter niet meer bruist het vlees in de pan.

10
10

Bak de ossenhaaspuntjes op hoog vuur in ca. 4 min. rosé. Grotere en dikke stukjes hebben wat meer tijd nodig, kleinere wat minder. Keer ze halverwege.

11
11

Bestrooi het vlees met de hazelnoot-sinaasappelcrumble en serveer met de pastinaakchips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.