Piz­za bi­an­ca met rau­we par­ma­ham

Tijd voor pizza! Zelf beleggen is veel leuker dan kant-en-klare pizza.

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Tijd voor pizza! Zelf beleggen is veel leuker dan kant-en-klare pizza. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 bakplaten
  • 2 bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de uien in dunne ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen.
  3. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de bodems met de crème fraîche en beleg met de rode ui en paprikareepjes. Bak de pizza’s ca. 15 min. onder elkaar in de oven. Wissel halverwege de platen om.
  4. Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in partjes en snijd de peterselie fijn. Laat de olijven uitlekken en meng met de tomaten, ⅔ van de peterselie, olie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Neem de pizza’s uit de oven, verdeel de parmaham erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de salade erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 2.240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 49 2018 , Receptkaart 2019 week 25-26

Pizza bianca met rauwe parmaham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za bi­an­ca met rau­we par­ma­ham

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 465 g geroosterde gele paprika's in pot

Snijd de uien in dunne ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen.

3
3
  • 4 pizzabodems
  • 200 g crème fraîche light tomaat basilicum

Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de bodems met de crème fraîche en beleg met de rode ui en paprikareepjes.

4
4

Bak de pizza’s ca. 15 min. onder elkaar in de oven. Wissel halverwege de platen om.

5
5
  • 4 tomaten
  • 20 g verse peterselie

Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in partjes en snijd de peterselie fijn.

6
6
  • 175 g groene olijven gevuld met paprikapasta
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn

Laat de olijven uitlekken en meng met de tomaten, ⅔ van de peterselie, olie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 140 g parmaham

Neem de pizza’s uit de oven, verdeel de parmaham erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.