bewaar
Spicy pink x-mascocktail
Spicy pink x-mascocktail
bewaar

Spicy pink x-mascocktail

Voor deze cocktail wordt geen eiwit, maar aquafaba gebruikt: dat maakt 'm 100% vegan!

10 min. bereiden
pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode grapefruits

350 ml

AH Biologisch kikkererwten in pot

1

rode jalapeñopeper

100 ml

wodka

50 ml

AH Biologisch vlierbloesemsiroop

1 tl

Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

Dit heb je nodig

  • cocktailshaker

  • martiniglazen

Voor deze cocktail wordt geen eiwit, maar aquafaba gebruikt: dat maakt 'm 100% vegan!

Aan de slag

1

Pers de grapefruits uit en zeef het sap boven een kom. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Alleen het vocht wordt gebruikt. Snijd de jalapeñopeper in zo dun mogelijke plakjes.

2

Doe 300 ml grapefruitsap (per 4 cocktails), het kikkererwtenvocht, de helft van de jalapeño, de wodka, vlierbloesemsiroop en het vanille-extract in de cocktailshaker. Doe dit eventueel in twee delen. Schud goed totdat er schuim ontstaat. Verwijder de deksel (ook die met de gaatjes) en schenk in de glazen. Verdeel de rest van de peperringen erover. Serveer direct.

serveertipServeer eventueel met een ijsklontje.

variatietipDeze cocktail kan erg pittig worden. Hoe langer het drankje staat, hoe pittiger het wordt. Verwijder eventueel de zaadlijsten en zaadjes of gebruik minder peper als je niet van erg pittig houdt.

variatietipDe rode jalapeñopeper is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook rode peper gebruiken.

Spicy pink x-mascocktail

Instructievideo - 00:24 min.