Car­rot-chee­se­ca­ke met room­kaas en pe­can­no­ten

Twee hele lekkere klassiekers gecombineerd tot één ultieme taart.

  • gebak
  • 12 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 4 u. 30 min. wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(0) waardeer
gebak Twee hele lekkere klassiekers gecombineerd tot één ultieme taart. 12 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de speculaas fijn in de keukenmachine. Smelt de boter, meng met de speculaas en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk goed aan.
  2. Meng de MonChou en ricotta met een handmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de suiker, bloem, 5-spice en eieren toe en meng goed. Schil de peen en rasp fijn. Meng het rasp door het MonChoumengsel. Schep alles in de vorm, strijk glad en bak de cheesecake 90 min. in de oven.
  3. Laat 90 min. afkoelen in de oven om scheuren te voorkomen. Laat vervolgens minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Hak de pecannoten grof en garneer de cheesecake vlak voor het serveren met de noten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 47-48

Carrot-cheesecake met roomkaas en pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­rot-chee­se­ca­ke met room­kaas en pe­can­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2
2
  • 200 g speculaas brokken
  • 100 g ongezouten roomboter

Maal de speculaas fijn in de keukenmachine. Smelt de boter, meng met de speculaas en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk goed aan.

3
3
  • 300 g MonChou verse roomkaas
  • 300 g ricotta
  • 175 g basterdsuiker
  • 2 el tarwebloem
  • 1 tl Chinese 5 spice
  • 3 middelgrote eieren

Meng de MonChou en ricotta met een handmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de suiker, bloem, 5-spice en eieren toe en meng goed.

4
4
  • 250 g winterpeen

Schil de peen en rasp fijn. Meng het rasp door het MonChoumengsel. Schep alles in de vorm, strijk glad en bak de cheesecake 90 min. in de oven.

5
5

Laat 90 min. afkoelen in de oven om scheuren te voorkomen. Laat vervolgens minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

6
6
  • 50 g ongezouten pecannoten

Hak de pecannoten grof en garneer de cheesecake vlak voor het serveren met de noten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.