bewaar
Carrot-cheesecake met roomkaas en pecannoten
Carrot-cheesecake met roomkaas en pecannoten
bewaar

Carrot-cheesecake met roomkaas en pecannoten

Twee hele lekkere klassiekers gecombineerd tot één ultieme taart.

25 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
4 uur 30 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

12 personen

200 g

speculaas brok

100 g

ongezouten roomboter

300 g

MonChou verse roomkaas

300 g

ricotta

175 g

basterdsuiker

2 el

tarwebloem

1 tl

Chinese 5 spice

3

middelgrote eieren

250 g

winterpeen

50 g

ongezouten pecannoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • keukenmachine

Twee hele lekkere klassiekers gecombineerd tot één ultieme taart.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de speculaas fijn in de keukenmachine. Smelt de boter, meng met de speculaas en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk goed aan.

2

Meng de MonChou en ricotta met een handmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de suiker, bloem, 5-spice en eieren toe en meng goed. Schil de peen en rasp fijn. Meng het rasp door het MonChoumengsel. Schep alles in de vorm, strijk glad en bak de cheesecake 90 min. in de oven.

3

Laat 90 min. afkoelen in de oven om scheuren te voorkomen. Laat vervolgens minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

4

Hak de pecannoten grof en garneer de cheesecake vlak voor het serveren met de noten.