bewaar
Vegan tofu bowl met quinoa
Vegan tofu bowl met quinoa
bewaar

Vegan tofu bowl met quinoa

Zoete aardappel, quinoa en pitte tofu in één bowl: de perfecte makkelijke maaltijd.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
licht pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

AH Biologisch zoete aardappel

5 el

milde olijfolie

300 g

AH Biologisch quinoa

360 g

AH Bi­o­lo­gisch tofu roer­bak­reep­jes pit­tig ge­kruid

340 g

AH Bi­o­lo­gisch maiskor­rels

½ el

natuurazijn

75 g

AH Bi­o­lo­gisch veldsla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zoete aardappel, quinoa en pitte tofu in één bowl: de perfecte makkelijke maaltijd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm breed. Halveer de grote plakken. Meng met 1½ el olie (bij 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelen in ca. 30 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.

3

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie (bij 4 personen) in een pan en bak de tofu volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4

Doe de maïs in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Klop de rest van de olie en azijn tot een dressing. Schep de mais om met de dressing en quinoa. Verdeel de quinoa met mais, zoete aardappel, tofu en de veldsla over diepe borden.