bewaar
Gebakken hertenbiefstuk met perenchutney
Gebakken hertenbiefstuk met perenchutney
bewaar

Gebakken hertenbiefstuk met perenchutney

Het zoete en kruidige in deze perenchutney matcht perfect bij de hertenbiefstuk.

25 min. bereiden
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

Conference handperen

1

citroen

2 el

witte basterdsuiker

3

kruidnagels

2

steranijsjes

2 cm

verse gember

4

diepvries hertenbiefstukken

50 g

Campina Botergoud voor bakken & braden

Het zoete en kruidige in deze perenchutney matcht perfect bij de hertenbiefstuk.

Aan de slag

1

Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een (steel)pan. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pan. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de suiker, kruidnagels en steranijs toe aan de pan.

2

Schil de gember, snijd zo fijn mogelijk en voeg toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 min. zachtjes koken, zet het vuur uit en laat 1 uur afkoelen. Verwijder daarna eventueel de kruidnagels en steranijs.

3

Laat ondertussen de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen. Verhit 3/5 van de Campina Bakken & Braden in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, de biefstukken in de pan. Bak de biefstukken 3 min. aan een zijde. Keer ze om, voeg dan de rest van de Campina Bakken & Braden toe en bak nog 1-2 min.

4

Neem het vlees uit de pan en laat op een warm bord onder een deksel 5 min. rusten. Serveer met de perenchutney.

combinatietipLekker met spruitjes en aardappelpuree.