Ge­bak­ken her­ten­bief­stuk met pe­ren­ch­ut­ney

Het zoete en kruidige in deze perenchutney matcht perfect bij de hertenbiefstuk.

(2) waardeer
hoofdgerecht Het zoete en kruidige in deze perenchutney matcht perfect bij de hertenbiefstuk. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een (steel)pan. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pan. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de suiker, kruidnagels en steranijs toe aan de pan.
  2. Schil de gember, snijd zo fijn mogelijk en voeg toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 min. zachtjes koken, zet het vuur uit en laat 1 uur afkoelen. Verwijder daarna eventueel de kruidnagels en steranijs.
  3. Laat ondertussen de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen. Verhit 3/5 van de Campina Bakken & Braden in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, de biefstukken in de pan. Bak de biefstukken 3 min. aan een zijde. Keer ze om, voeg dan de rest van de Campina Bakken & Braden toe en bak nog 1-2 min.
  4. Neem het vlees uit de pan en laat op een warm bord onder een deksel 5 min. rusten. Serveer met de perenchutney.

combinatietip:

Lekker met spruitjes en aardappelpuree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken hertenbiefstuk met perenchutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken her­ten­bief­stuk met pe­ren­ch­ut­ney

1
1
  • 2 Conference handperen

Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een (steel)pan.

2
2
  • 1 citroen
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 3 kruidnagels
  • 2 steranijsjes

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pan. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de suiker, kruidnagels en steranijs toe aan de pan.

3
3
  • 2 cm verse gember

Schil de gember, snijd zo fijn mogelijk en voeg toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.

4
4

Laat 10 min. zachtjes koken, zet het vuur uit en laat 1 uur afkoelen. Verwijder daarna eventueel de kruidnagels en steranijs.

5
5
  • 4 diepvries hertenbiefstukken

Laat ondertussen de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen.

6
6
  • 30 g Campina Botergoud voor bakken & braden

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, de biefstukken in de pan.

7
7
  • 20 g Campina Botergoud voor bakken & braden

Bak de biefstukken 3 min. aan een zijde. Keer ze om, voeg dan de rest van de boter toe en bak nog 1-2 min.

8
8

Neem het vlees uit de pan en laat op een warm bord onder een deksel 5 min. rusten.

9
9

Serveer met de perenchutney.

combinatietip:

Lekker met spruitjes en aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.