Ge­vul­de cour­get­tes met pijn­boom­pit­ten­sal­sa van Yo­tam Ot­to­leng­hi

De vulling van courgette, kaas en tomaatjes maken we af met een salsa van pijnboompitten en oregano.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(7) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht De vulling van courgette, kaas en tomaatjes maken we af met een salsa van pijnboompitten en oregano. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de oven tot 230°C. Halveer de (grote) courgettes in de lengte en schep met een theelepel het vruchtvlees eruit zodat er schuitjes ontstaan. Er moet een 1 cm dikke laag achterblijven, zodat de courgettes in model blijven. Doe het vruchtvlees in een zeef en duw er zo veel mogelijk vocht uit. Je moet ca. 100 g uitgelekt courgettevruchtvlees overhouden. Doe in een kom.
  2. Hak de knoflook fijn en klop het ei los en meng door het vruchtvlees. Maal het brood tot een kruim in een hakmolentje of keukenmachine. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en meng erdoor, samen met het broodkruim en zout. Snijd de tomaatjes in vieren en plet ze een beetje. Meng ook door het mengsel.
  3. Boen de (grote) citroen schoon. Rasp boven een andere kom de gele schil. Hak de blaadjes van de oregano fijn, voeg samen met de pijnboompitten toe en meng door elkaar. Roer de helft door het courgettemengsel en houd de rest apart voor de salsa.
  4. Leg de uitgeholde courgettes met de snijkant naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal. Besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met wat zout. Schep de courgettevulling in de schuitjes en bak ze 15 min. in de oven tot de vulling stevig en goudbruin is.
  5. Pers ondertussen voor de salsa de citroen uit. Voeg het sap met de rest van de olie en eventueel zout toe aan het achtergehouden pijnboompitmengsel en meng erdoor. Neem de courgettes uit de oven, laat iets afkoelen en verdeel de salsa erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa van Yotam Ottolenghi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­tes met pijn­boom­pit­ten­sal­sa van Yo­tam Ot­to­leng­hi

1
1
  • 2 courgettes

Verhit de oven tot 230°C. Halveer de (grote) courgettes in de lengte en schep met een theelepel het vruchtvlees eruit zodat er schuitjes ontstaan.

2
2

Er moet een 1 cm dikke laag achterblijven, zodat de courgettes in model blijven.

3
3

Doe het vruchtvlees in een zeef en duw er zo veel mogelijk vocht uit. Je moet ca. 100 g uitgelekt courgettevruchtvlees overhouden. Doe in een kom.

4
4
  • ½ teen knoflook
  • 1 middelgroot ei
  • 1 sneetje stevig multivolkorenbrood

Hak de knoflook fijn en klop het ei los en meng door het vruchtvlees. Maal het brood tot een kruim in een hakmolentje of keukenmachine.

5
5
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • ¼ tl zout

Rasp de Parmezaanse kaas erboven en meng erdoor, samen met het broodkruim en zout.

6
6
  • 100 g cherrytomaten

Snijd de tomaatjes in vieren en plet ze een beetje. Meng ook door het mengsel.

7
7
  • 1 citroen

Boen de (grote) citroen schoon. Rasp boven een andere kom de gele schil.

8
8
  • 7½ g verse oregano
  • 5 g geroosterde pijnboompitten

Hak de blaadjes van de oregano fijn, voeg samen met de pijnboompitten toe en meng door elkaar.

9
9

Roer de helft door het courgettemengsel en houd de rest apart voor de salsa.

10
10

Leg de uitgeholde courgettes met de snijkant naar boven op een bakplaat of in een ovenschaal.

11
11
  • 1 el milde olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met wat zout. Schep de courgettevulling in de schuitjes en bak ze 15 min. in de oven tot de vulling stevig en goudbruin is.

12
12

Pers ondertussen voor de salsa de citroen uit.

13
13
  • 2 el milde olijfolie

Voeg het sap met de rest van de olie en eventueel zout toe aan het achtergehouden pijnboompitmengsel en meng erdoor.

14
14

Neem de courgettes uit de oven, laat iets afkoelen en verdeel de salsa erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.