bewaar
Walnotenworteltaart
Walnotenworteltaart
bewaar

Walnotenworteltaart

Worteltaart deluxe: niet alleen met wortel, maar ook met abrikozen, walnoten en roomkaasfrosting.

25 min. bereiden
55 min. oventijd
2 uur wachten
21waarderingen

Ingrediënten

200 g

ongezouten roomboter

4

middelgrote eieren

150 g

fijne kristalsuiker

100 g

kokosbloesemsuiker

2 tl

vanillearoma

175 g

patenttarwebloem

16 g

bakpoeder

1 tl

gemalen kaneel

250 g

winterpeen

150 g

ongezouten walnoten

150 g

fruitspread abrikoos

100 g

zuivelspread naturel

50 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • bakvorm (30x30cm)

  • bakpapier

  • sateprikker

Worteltaart deluxe: niet alleen met wortel, maar ook met abrikozen, walnoten en roomkaasfrosting.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt ¾ van de roomboter in een steelpan, zet het vuur uit als de boter nog niet helemaal is gesmolten. Doe de eieren met de kristalsuiker, de kokosbloesemsuiker en de helft van het vanillearoma in een kom. Klop met een mixer in 4 min. luchtig. Klop de gesmolten boter erdoor.

2

Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel erboven en spatel door het beslag. Schil de peen zo dun mogelijk en rasp fijn. Houd 20 hele walnoten achter en hak de rest grof. Spatel de geraspte wortel, gehakte walnoten en de abrikozenspread door het beslag.

3

Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de taart in 50-55 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid door de satéprikker in de taart te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

4

Doe de zuivelspread, de rest van de boter (op kamertemperatuur), de rest van het vanillearoma en de poedersuiker in een kom en klop met een garde door elkaar. Neem de taart uit de bakvorm en bestrijk de bovenkant met de roomkaasfrosting. Verdeel de rest van de walnoten in 4 rijen over de taart.