Wal­no­ten­wor­tel­taart

Worteltaart deluxe: niet alleen met wortel, maar ook met abrikozen, walnoten en roomkaasfrosting.

  • gebak
  • 20 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 55 min. oventijd
(5) waardeer
gebak Worteltaart deluxe: niet alleen met wortel, maar ook met abrikozen, walnoten en roomkaasfrosting. 20 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakvorm (30x30cm)
  • bakpapier
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt ¾ van de roomboter in een steelpan, zet het vuur uit als de boter nog niet helemaal is gesmolten. Doe de eieren met de kristalsuiker, de kokosbloesemsuiker en de helft van het vanillearoma in een kom. Klop met een mixer in 4 min. luchtig. Klop de gesmolten boter erdoor.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel erboven en spatel door het beslag. Schil de peen zo dun mogelijk en rasp fijn. Houd 20 hele walnoten achter en hak de rest grof. Spatel de geraspte wortel, gehakte walnoten en de abrikozenspread door het beslag.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de taart in 50-55 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid door de satéprikker in de taart te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
  4. Doe de zuivelspread, de rest van de boter (op kamertemperatuur), de rest van het vanillearoma en de poedersuiker in een kom en klop met een garde door elkaar. Neem de taart uit de bakvorm en bestrijk de bovenkant met de roomkaasfrosting. Verdeel de rest van de walnoten in 4 rijen over de taart.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Walnotenworteltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­no­ten­wor­tel­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 150 g ongezouten roomboter

Smelt de roomboter in een steelpan, zet het vuur uit als de boter nog niet helemaal is gesmolten.

3
3
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanillearoma

Doe de eieren met de kristalsuiker, de kokosbloesemsuiker en de vanillearoma in een kom.

4
4

Klop met een mixer in 4 min. luchtig. Klop de gesmolten boter erdoor.

5
5
  • 175 g patenttarwebloem
  • 16 g bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel

Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel erboven en spatel door het beslag.

6
6
  • 250 g winterpenen

Schil de peen zo dun mogelijk en rasp fijn.

7
7
  • 150 g ongezouten walnoten

Houd 20 hele walnoten achter en hak de rest grof.

8
8
  • 150 g fruitspread abrikoos

Spatel de geraspte wortel, gehakte walnoten en de abrikozenspread door het beslag.

9
9

Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de taart in 50-55 min. gaar in het midden van de oven.

10
10

Controleer na 45 min. op gaarheid door de satéprikker in de taart te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de taart gaar.

11
11

Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

12
12
  • 100 g zuivelspread naturel
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 tl vanillearoma
  • 50 g poedersuiker

Doe de zuivelspread, de rest van de boter (op kamertemperatuur), de rest van het vanillearoma en de poedersuiker in een kom en klop met een garde door elkaar.

13
13

Neem de taart uit de bakvorm en bestrijk de bovenkant met de roomkaasfrosting. Verdeel de rest van de walnoten in 4 rijen over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.