Ra­vi­o­li met to­maat, au­ber­gi­ne en bur­ra­ta

De groenten wok je en eet je met verse ravioli en buffelburrata.

(34) waardeer
italiaans hoofdgerecht De groenten wok je en eet je met verse ravioli en buffelburrata. 2 personen
5 34

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grove rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine 10 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de tomaten en rasp ze op de snijkant op een grove rasp. Je houdt dan alleen het vel over, dat wordt niet gebruikt.
  2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de burrata en snijd de ham en alleen de basilicumblaadjes in reepjes.
  3. Haal de wok van het vuur en meng de geraspte tomaat, de ham, het basilicum en de kappertjes door de aubergine. Verdeel de lauwwarme pasta over de borden en schep de saus erop. Leg op elk bord een halve burrata. Bestrooi royaal met versgemalen peper.

variatietip:

Parmaham is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook coburgerham gebruiken.

Tip:

Dit gerecht bevat vrij veel verzadigde vetten, maar is het zondigen waard!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Ravioli met tomaat, aubergine en burrata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met to­maat, au­ber­gi­ne en bur­ra­ta

1
1
  • 1 aubergine
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine 10 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 190 g tastytom-trostomaten

Halveer ondertussen de tomaten en rasp ze op de snijkant op een grove rasp. Je houdt dan alleen het vel over, dat wordt niet gebruikt.

3
3
  • 250 g koelverse ravioli met burrata en tomaat

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 125 g buffelburrata
  • 70 g parmaham
  • 7½ g verse basilicum

Halveer de burrata en snijd de ham en alleen de basilicumblaadjes in reepjes.

5
5
  • 1 el kappertjes

Haal de wok van het vuur en meng de geraspte tomaat, de ham, het basilicum en de kappertjes door de aubergine.

6
6

Verdeel de lauwwarme pasta over de borden en schep de saus erop. Leg op elk bord een halve burrata. Bestrooi royaal met versgemalen peper.

variatietip:

Parmaham is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook coburgerham gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.