bewaar
Ravioli met tomaat, aubergine en burrata
Ravioli met tomaat, aubergine en burrata
bewaar

Ravioli met tomaat, aubergine en burrata

De groenten wok je en eet je met verse ravioli en buffelburrata.

15 min. bereiden
158waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

aubergine

2 el

traditionele olijfolie

190 g

tastytom-trostomaten

250 g

koelverse ravioli met burrata en tomaat

125 g

buffelburrata

70 g

parmaham

7½ g

verse basilicum

1 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • grove rasp

De groenten wok je en eet je met verse ravioli en buffelburrata.

Aan de slag

1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de aubergine 10 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de tomaten en rasp ze op de snijkant op een grove rasp. Je houdt dan alleen het vel over, dat wordt niet gebruikt.

2

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de burrata en snijd de ham en alleen de basilicumblaadjes in reepjes.

3

Haal de wok van het vuur en meng de geraspte tomaat, de ham, het basilicum en de kappertjes door de aubergine. Verdeel de lauwwarme pasta over de borden en schep de saus erop. Leg op elk bord een halve burrata. Bestrooi royaal met versgemalen peper.

tip

variatietipParmaham is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook coburgerham gebruiken.

algemeenDit gerecht bevat vrij veel verzadigde vetten, maar is het zondigen waard!