Zoe­te-aard­ap­pelfriet met chi­pot­le­may­o­nai­se

Chipotle is de held van de Mexicaanse keuken. Ook lekker in sauzen!

(2) waardeer
mexicaans bijgerecht Chipotle is de held van de Mexicaanse keuken. Ook lekker in sauzen! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • heteluchtfriteuse

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de zoete aardappelen en snijd in partjes, a€fhankelijk van de grootte van de aardappel.
  2. Bestrijk de aardappelpartjes met de olie. Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 180 °C. Bak de friet in ca. 15 min. gaar.
  3. Meng ondertussen de oregano met het koriander- en komijnzaad, zout, de gerookte-paprikapoeder en kaneel tot een rub. Meng de mayonaise met de chipotlesaus. Verdeel de rub over de friet en schud de kom een paar keer goed om zo de friet met de rub te bedekken Serveer met de chipotlemayo.

combinatietip:

Lekker met wat f€ijngesneden peterselie over de friet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zoete-aardappelfriet met chipotlemayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-aard­ap­pelfriet met chi­pot­le­may­o­nai­se

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Was de zoete aardappelen en snijd in partjes, afhankelijk van de grootte van de aardappel.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de aardappelpartjes met de olie. Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 180 °C. Bak de friet in ca. 15 min. gaar.

3
3
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ½ tl korianderzaad
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl zout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ¼ tl gemalen kaneel

Meng ondertussen de oregano met het koriander- en komijnzaad, zout, de gerookte-paprikapoeder en kaneel tot een rub.

4
4
  • 175 ml suikervrije mayonaise
  • 40 g La Morena chipotlesaus

Meng de mayonaise met de chipotlesaus.

5
5

Verdeel de rub over de friet en schud de kom een paar keer goed om zo de friet met de rub te bedekken.

6
6

Serveer met de chipotlemayo.

combinatietip:

Lekker met wat f€ijngesneden peterselie over de friet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.