Friet­je Tex-Mex

We gaan op de tex-mex toer met friet met pittige peper en guacamole.

(0) waardeer
mexicaans bijgerecht We gaan op de tex-mex toer met friet met pittige peper en guacamole. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de groene jalapeñopeper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Doe de smeerkaas in een magnetronbestendige schaal en schep de peper erdoor. Verwarm 30 sec. op 800 watt in de magnetron. Schep om en verwarm nog eens 30 sec. Herhaal eventueel nog één keer als de kaas niet warm genoeg is Verdeel de kaas over de friet en serveer met de guacamole en salsa. Zorg ervoor dat de koude sauzen de kaas niet te veel raken. Serveer direct.

combinatietip:

De Gooise dip smaakt ook goed bij nachochips.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Frietje Tex-Mex

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Friet­je Tex-Mex

1
1
  • 1 verse groene jalapeñopeper

Halveer de groene jalapeñopeper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2
2
  • 200 g smeerkaas naturel

Doe de smeerkaas in een magnetronbestendige schaal en schep de peper erdoor. Verwarm 30 sec. op 800 watt in de magnetron.

3
3

Schep om en verwarm nog eens 30 sec. Herhaal eventueel nog één keer als de kaas niet warm genoeg is.

4
4
  • 700 g verse Vlaamse friet
  • 200 g koelverse guacamole
  • 115 g La Morena homemade salsa in pot

Verdeel de kaas over de friet en serveer met de guacamole en salsa. Zorg ervoor dat de koude sauzen de kaas niet te veel raken. Serveer direct.

combinatietip:

De Gooise dip smaakt ook goed bij nachochips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.