Ma­kreel met aard­ap­pel­sa­la­de en cour­get­te

Lekker weer buiten? Gril dan de makreelfilets op de BBQ!

(1) waardeer
hoofdgerecht Lekker weer buiten? Gril dan de makreelfilets op de BBQ! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in plakken van een ½ cm. Kook in een ruime pan water met eventueel zout in ca. 8 min. gaar.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft uit en meng met 6 el olie (per 4 personen) uit het potje tomaten. Snijd de andere helft in 4 parten. Snijd de tomaten in dunne reepjes en de peterselie fijn. Snijd de courgettes in dunne plakjes.
  3. Verdeel de veldsla over een platte schaal. Giet de aardappelen af, schep om met de citroendressing en het -rasp, verdeel over de veldsla en bestrooi met peper. Meng de peterselie, tomaten en peper door de courgette.
  4. Bestrijk de makreel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 4 min. gaar op de barbecue. Keer halverwege.
  5. Besprenkel de vis met de partjes citroen en serveer met de aardappelsalade en courgettesalade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 28 2018

Makreel met aardappelsalade en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­kreel met aard­ap­pel­sa­la­de en cour­get­te

1
1
  • 1 kg roodschillige aardappel

Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in plakken van een ½ cm. Kook in een ruime pan water met eventueel zout in ca. 8 min. gaar.

2
2
  • 1 citroen
  • 295 g zongedroogde tomaten

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft uit en meng met 6 el olie (per 4 personen) uit het potje tomaten.

3
3
  • 15 g peterselie
  • 2 courgette

Snijd de andere helft in 4 parten. Snijd de tomaten in dunne reepjes en de peterselie fijn. Snijd de courgettes in dunne plakjes.

4
4
  • 150 g veldsla

Verdeel de veldsla over een platte schaal. Giet de aardappelen af, schep om met de citroendressing en het -rasp, verdeel over de veldsla en bestrooi met peper.

5
5

Meng de peterselie, tomaten en peper door de courgette.

6
6
  • 380 g makreelfilets op huid
  • 1 el milde olijfolie

Bestrijk de makreel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 4 min. gaar op de barbecue. Keer halverwege.

Vis grillen op de barbecue

Instructievideo

02:52 min.

7
7

Besprenkel de vis met de partjes citroen en serveer met de aardappelsalade en courgettesalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.