bewaar
Makreel met aardappelsalade en courgette
Makreel met aardappelsalade en courgette
bewaar

Makreel met aardappelsalade en courgette

Lekker weer buiten? Gril dan de makreelfilets op de BBQ!

25 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

roodschillige aardappel

1

citroen

295 g

zongedroogde tomaten

15 g

peterselie

2

courgette

150 g

veldsla

380 g

makreelfilets op huid

1 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

  • rasp

Lekker weer buiten? Gril dan de makreelfilets op de BBQ!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in plakken van een ½ cm. Kook in een ruime pan water met eventueel zout in ca. 8 min. gaar.

2

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers 1 helft uit en meng met 6 el olie (per 4 personen) uit het potje tomaten. Snijd de andere helft in 4 parten. Snijd de tomaten in dunne reepjes en de peterselie fijn. Snijd de courgettes in dunne plakjes.

3

Verdeel de veldsla over een platte schaal. Giet de aardappelen af, schep om met de citroendressing en het -rasp, verdeel over de veldsla en bestrooi met peper. Meng de peterselie, tomaten en peper door de courgette.

4

Bestrijk de makreel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 4 min. gaar op de barbecue. Keer halverwege.

5

Besprenkel de vis met de partjes citroen en serveer met de aardappelsalade en courgettesalade.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.