Ge­gril­de zalm met wor­tel­sa­la­de & bies­look­kriel­tjes

Maak een zomers gerecht met zalmsteak!

(1) waardeer
hoofdgerecht Maak een zomers gerecht met zalmsteak! 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de krieltjes schoon en halveer in de lengte. Kook de ongeschilde krieltjes in water met eventueel zout in 12 min. gaar.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar. Giet af.
  3. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne schuine plakken. Verhit 1/3 van de boter in de hapjespan en bak de wortel 5 min. op middelhoog vuur.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalmsteaks 4 min. Keer halverwege.
  5. Snipper ondertussen de uien en snijd de bieslook fijn. Giet de krieltjes af en meng met de bieslook en rest van de boter. Laat de boter smelten. Meng de snijbonen met de wortel, ui en munt-citroendressing. Halveer de zalm in de lengte en verdeel met de wortel-snijbonensalade en bieslookkrieltjes over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 27 2018

Gegrilde zalm met wortelsalade & bieslookkrieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de zalm met wor­tel­sa­la­de & bies­look­kriel­tjes

1
1
  • 1 kg krieltjes

Boen de krieltjes schoon en halveer in de lengte. Kook de ongeschilde krieltjes in water met eventueel zout in 12 min. gaar.

2
2
  • 400 g ongesneden snijbonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook in 6 min. beetgaar. Giet af.

3
3
  • 500 g fijne winterpenen
  • 15 g ongezouten boter

Snijd ondertussen de winterpeen in dunne schuine plakken. Verhit de boter in de hapjespan en bak de wortel 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 4 zalmsteaks tomaat tuinkruiden

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalmsteaks 4 min. Keer halverwege.

Zalm grillen op de barbecue

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 2 rode uien
  • 25 g bieslook
  • 35 g ongezouten boter

Snipper ondertussen de uien en snijd de bieslook fijn. Giet de krieltjes af en meng met de bieslook en rest van de boter. Laat de boter smelten.

6
6
  • 50 g munt-citroendressing

Meng de snijbonen met de wortel, ui en munt-citroendressing.

7
7

Halveer de zalm in de lengte en verdeel met de wortel-snijbonensalade en bieslookkrieltjes over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.