Gam­ba's al pil pil met ge­roos­ter­de wor­tel

Gamba's en wortel: dat blijkt dus een heel goed duo te zijn.

(3) waardeer
hoofdgerecht Gamba's en wortel: dat blijkt dus een heel goed duo te zijn. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels en snijd in stukken van 4 cm. Meng met ⅔ van de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de gamba’s 2 min. Snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan de gamba’s, zet het vuur laag en fruit 1 min mee. Voeg de harissa toe en bak 1 min. mee.
  3. Serveer de gamba’s met de geroosterde wortel en het stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Gamba's al pil pil met geroosterde wortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gam­ba's al pil pil met ge­roos­ter­de wor­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg winterpeen
  • 2 el traditionele olijfolie

Halveer de wortels en snijd in stukken van 4 cm. Meng met de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 500 g diepvries gamba's

Verhit de rest van de olie in een wok en bak de gamba’s 2 min.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan de gamba’s, zet het vuur laag en fruit 1 min mee.

5
5
  • 2 el harissa

Voeg de harissa toe en bak 1 min. mee.

6
6
  • 1 vers rustiek stokbrood wit

Serveer de gamba’s met de geroosterde wortel en het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.