bewaar
Gamba's al pil pil met geroosterde wortel
Gamba's al pil pil met geroosterde wortel
bewaar

Gamba's al pil pil met geroosterde wortel

Gamba's en wortel: dat blijkt dus een heel goed duo te zijn.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

winterpeen

3 el

traditionele olijfolie

500 g

diepvries gamba

2 tenen

knoflook

2 el

harissa

1

vers rustiek stokbrood wit

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Gamba's en wortel: dat blijkt dus een heel goed duo te zijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortels en snijd in stukken van 4 cm. Meng met ⅔ van de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.

2

Verhit de rest van de olie in een wok en bak de gamba’s 2 min. Snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan de gamba’s, zet het vuur laag en fruit 1 min mee. Voeg de harissa toe en bak 1 min. mee.

3

Serveer de gamba’s met de geroosterde wortel en het stokbrood.